Clínica dental Pablo Fos

PoolWork Xàtiva

  • En aquesta campanya denunciaven l’escassa oferta de lloguer a la ciutat i els elevats preus d’aquestos, així com el que suposa per als joves en percentatge de salari o d’anys d’estalvi accedir a un habitatge.
  • A més, van realitzar una campanya per tal de donar suport a la reivindicació de les organitzacions juvenils més representatives d’avançar l’edat de vot als 16 anys.

Joves de Xàtiva Unida va participar el passat dissabte en la FesJove organitzada pel Consell de la Joventut de Xàtiva, que va tindre lloc a l’Albereda.

Una de les activitats realitzades pel jovent de Xàtiva Unida va ser una campanya de denúncia de la situació que viuen els i les joves per tal d’accedir a l’habitatge. A través d’una sèrie d’imatges en les que s’explicava quins són els preus més habituals del lloguer a Xàtiva, al voltant dels 500€, i l’escassa oferta d’habitatges d’aquest tipus a la ciutat, i d’altres en les que s’explicava la situació econòmica dels joves, salari mitjà de 835€, que suposa que han de destinar un 62% dels seus ingressos al lloguer, es tractava de denunciar la difícil situació dels i les joves que pretenen emancipar-se.

A més, s’explicaven les propostes de Xàtiva Unida en aquesta temàtica, com la creació d’un parc públic d’habitatge per a joves o la creació d’una oficina d’habitatge que assessore en els tràmits d’ajudes a l’habitatge.

Així mateix, des de Joves de Xàtiva Unida també es va realitzar una campanya per tal de donar suport a les reivindicacions de les principals organitzacions de joves, com el Consejo de la Juventud de España, per tal de que s’avance l’edat mínima per poder participar en les eleccions als 16 anys, en consonància amb la resta de drets i deures que s’adquireixen al complir aquesta edat, i després de que el mes passat es rebutjarà una proposició de llei en aquest sentit al Congrés amb els vots contraris de PSOE, PP, VOX i C’s.

Des de Joves de Xàtiva Unida donen l’enhorabona al Consell de la Joventut per l’organització de la FesJove, que, en paraules del regidor Hèctor Cuenca “Com cada any, el CJX ens dona l’oportunitat de trobar-nos totes les associacions juvenils de la ciutat i poder explicar la nostra tasca, treballar conjuntament i donar a conèixer les nostres reivindicacions a la ciutadania. Activitats com aquestes contribueixen a fer una societat més democràtica i participativa, en la que s’escolten i es solventen els problemes de les persones joves.

WhatsApp Portal de Xàtiva