Joventut programa una desena de cursos de formació per als propers mesos

La gran majoria es realitzaran de forma telemàtica i destaca el nou curs de llengua de signes, homologat per la FESORD

159

L’Ajuntament de Xàtiva ha organitzat fins a una desena de cursos dins de la programació formativa 2020-2021, que comencen aquest mateix mes d’octubre i s’allargaran fins al mes de juny del proper any.

Donada la situació provocada per la pandèmia, la gran majoria de cursos es realitzaran de forma online, exceptuant el curs DAT (Director/a d’Activitats de Temps Lliure) i el MAT (Monitor/a d’Activitats de Temps Lliure), que s’iniciaran el 15 i 16 de gener respectivament allargant-se fins al 17 i el 3 d’abril. En el cas del DAT, el preu és de 180 euros amb carnet jove (195 per a adults) amb 410 hores, mentre que el curs MAT té un preu de 115 euros (130 per a adults) amb 310 hores.

La resta de cursos tindran lloc de forma telemàtica, destacant el curs de llengua de signes A1 homologat per la Federació de Persones Sordes de la Comunitat Valenciana (FESORD), que tindrà lloc del 12 de gener al 12 de març amb un total de 60 hores. El preu serà 100 euros amb carnet jove i de 125 euros per a adults, sent necessari un mínim de 25 alumnes. A més a més, es realitzarà atenció personalitzada amb el tutor o tutora.

Fins a finals d’any hi ha programats un parell de cursos de 30 hores de durada. El primer d’ells és el de Col·lectius NEE (Necessitats Educatives Especials), que tindrà lloc del 19 al 30 d’octubre amb un preu de 50 euros amb Carnet Jove i 60 per a adults. L’altre és el curs d’Aula Matinal (del 16 al 27 de novembre), amb els mateixos preus que l’anterior.

Ja per al 2021, el 6 de febrer i el 3 d’abril es realitzara cursos de Manipulador d’aliments, amb un preu de 10 euros carnet jove i 25 per a adults, mentre que del 22 de març al 2 d’abril es realitzarà altre curs d’Aula Matinal i del 7 al 18 de juny tindrà lloc altre curs de Col·lectius NEE.

«L’oferta formativa és una part fonamental de les polítiques de joventut. Aquest any hem organitzat amb temps tots els cursos per tal de fomentar una millor organització de les persones joves que estiguen interessades», ha manifestat la regidora de Joventut Lena Baraza, qui ha destacat que «l’oferta respon a les necessitats que ens han marcat els joves, donant ferramentes de treball per tal de respondre a les diferents circumstàncies que poden tindre».

WhatsApp Portal de Xàtiva