Joventut programa un curs gratuït per ajudar als joves a trobar treball

331

Clínica dental Pablo Fos

PoolWork Xàtiva

El proper dissabte 1 d’octubre, d’11 a 13h, la Casa de la Joventut albergarà el taller pràctic “Recercant treball activament”, dedicat a millorar el rendiment dels processos per trobar ocupació per part dels joves. Es tracta d’un curs gratuït però que requereix la inscripció prèvia, tràmit que es pot dur a terme a l’oficina Info-Jove de Xàtiva, situada en la mateixa Casa de la Joventut.

Aquesta iniciativa forma part d’una programació específica d’activitats orientades a millorar l’ocupabilitat dels joves xativins que la regidoria de Joventut inclou en la seua agenda trimestral. A més d’aquest curs, se n’han programat d’altres, com ara els cursos d’educador de menjador escolar o de manipulador d’aliments o el taller de disseny de cartells, d’elaboració de curriculum proactiu o d’eines online per a treball en equip. La regidora de Joventut, Lena Baraza explica que “procurem facilitar eines per tal d’aportar possibilitats de millora de les condicions d’accés dels joves al mercat laboral. A més, algunes d’aquestes activitats tenen el valor afegit de que són demandades per les associacions juvenils, ja que després tenen un trasllat a les seues pròpies activitats, com en el cas dels cursos de manipuladors d’aliments que són útils per a treballar en menjadors escolars, en restauració però també serveixen per a l’organització d’un campament juvenil dels scouts o els juniors, per citar algun exemple”.

Pel que fa als cursos d’idiomes, la programació trimestral de Joventut inclou cursos per preparar el grau mitjà de coneixements en valencià, un de matí i un altre de vesprada i un altre curs destinat a preparar el grau superior. A aquesta oferta d’activitats relacionades amb els processos de recerca d’ocupació cal afegir les píndoles emprenedores que organitza el Consell de la Joventut de Xàtiva, activitat formativa que compren dos tallers orientats a ajudar als joves per tal d’iniciar un negoci com alternativa d’inserció al mercat laboral.

WhatsApp Portal de Xàtiva