Jornada de debat sobre mobilitat organitzada per Iniciativa Cívica pel Centre Històric de Xàtiva

352

Es centrarà en el problema del trànsit i l’aparcament en el centre històric de Xàtiva

La Iniciativa Cívica pel Centre Històric de Xàtiva ha organitzat aquest divendres 11 de novembre, a les 17.30 hores, en el saló noble de la Casa de la Cultura de Xàtiva, una jornada de debat sobre la mobilitat en el centre històric de la ciutat. Aquest acte es va anunciar ja en la seua primera assemblea oberta, celebrada l’estiu passat després de la seua recent constitució com a associació, per a començar la seua acció reivindicativa.

L’objectiu d’aquesta jornada amb el lema «El centre històric de Xàtiva comença a caminar» és realitzar la presentació d’una proposta confeccionada des de l’observació per a restringir i ordenar l’infernal trànsit de pas que pateix el centre històric de Xàtiva i que ha anat degradant-lo fins a convertir-lo en un espai inhabitable i cada vegada més despoblat.

S’abordarà la situació actual, hi haurà una exposició i explicació audiovisual de propostes, s’iniciarà un torn de debat sobre les mateixes i es podran realitzar aportacions que finalitzaran en unes conclusions, que es passaran als socis amb l’objectiu final de consensuar un document que es presentarà a l’Ajuntament de Xàtiva.

La jornada està oberta a la participació de totes les persones interessades en la millora de la greu situació que el desordenat i abusiu trànsit i l’oblit municipal al respecte han creat en el conjunt historicoartístic de Xàtiva, després d’anys d’abandonament, i que no es podrà revertir sense un full de ruta i un pla de mobilitat adequat com està fent-se, ja fa anys en ciutats monumentals de tota Europa.

L’obertura d’un debat públic pretén aportar idees i enriquir-lo amb possibles solucions que han de posar-se en pràctica de manera valenta i decidida per part dels responsables municipals del trànsit en la ciutat de Xàtiva.

Des d’Iniciativa Cívica pel Centre Històric de Xàtiva s’és conscient de l’actual i difícil conjuntura d’escassetat pressupostària i que l’obtenció d’un consens després d’anys de permetre conductes egoistes, còmodes, prohibides i incíviques que s’han convertit quasi en drets i vicis adquirits, és complicat i requereix un temps, però això no és incompatible amb actuacions puntuals i urgents en l’àmbit de l’ordenació del trànsit al cor històric de la ciutat, que no requereixen gran inversió i que ni s’han estudiat, ni pareix que es vagen a posar en marxa a curt termini.

Amb aquesta jornada Iniciativa Cívica pel Centre Històric de Xàtiva vol iniciar una sèrie d’accions que aporten altres visions per a millorar la situació econòmica, turística, social, d’ocupació i qualitat de vida, d’aquest espai emblemàtic de la ciutat de Xàtiva, reclamant als governants que actuen ja de manera urgent per a solucionar els seus nombrosos problemes.

WhatsApp Portal de Xàtiva