Jorge Herrero PP Xàtiva

Clínica dental Pablo Fos

PoolWork Xàtiva

Fa uns mesos, per casa, hi havia un llibre de l’escriptor (i gran lluitador) Albert Espinosa. Em va cridar l’atenció la seua portada. Deia: «Hay un día en la vida en que debes decidir si deseas tener razón o la tranquilidad”. I vaig pensar… és cert. Tan cert com que hui, per a mi, ha arribat aquest dia.

Després de 16 anys de dedicació a una de les tasques més boniques i fascinants que una persona  pot desenvolupar, i que no és altra que treballar per la teua ciutat i pel benestar de tots i cadascun dels teus veïns, he decidit obrir un parèntesi.

Sí, un paréntesis, perquè mai podré dir fins sempre i deixar de banda un món que m’apassiona.

La política és un valor necessari, i els que en algun moment de la nostra vida vam decidir entrar en aquest món, vam assumir una tasca complexa, però al mateix temps fascinant i molt enriquidora. Dedicar una part important del teu temps aportant idees, projectes i treball, amb l’objectiu de que la teua ciutat  aconseguisca les majors quotes de benestar i progrés, resulta tot un repte. I tot això, sempre, per damunt de disputes ideològiques o de punts de vista diferents. Perquè hem de ser conscients que tots podem aportar en aquesta tasca comuna.

Crec que tots els que estem hui ací, els que van estar, i els que vindran en un futur molt proper, tenim l’objectiu principal de treballar per Xàtiva, però de veritat, deixant al marge eslògans polítics de campanya electoral que en massa ocasions cauen en l’oblit i només s’utilitzen per a captar vots.

Em ve pel cap, ara, una cita de Churchill qui va dir: “Un polític es convertix en estadista quan comença a pensar en les properes generacions i no en les properes eleccions.” Eixe ha de ser el repte i la voluntat comuna. Pensar en el demà.

Tots els partits i la plataforma que han decidit, de manera valenta, presentar-se davant de la ciutadania i optar a ser elegits, de manera democràtica, per afrontar la tasca de governar Xàtiva, han de ser conscients que una vegada passat el procés electoral, les campanyes han de deixar pas a un moment crucial, el més important. Governar.

Quan la voluntat sobirana haja decidit, es produïx aquell instant en què cadascú ha d’assumir el resultat, ia partir d’aquest moment s’ha de ser conscient del paper que li tocarà protagonitzar a cada grup polític.

Aquells que governen, ho han de fer assumint que aquesta tasca ha de tenir com a objectiu el conjunt de totes les persones que viuen i conviuen a Xàtiva. Sense cap distinció.

A l’altre costat quedaran aquells que no tindran l’acció directa de govern, però tindran la tasca de vetllar per la correcta execució d’aquesta acció, sempre des d’una perspectiva efectiva, ferma i responsable. La seua oposició serà vital per a garantir el compliment comú de treballar per Xàtiva, i per a Xàtiva.

Xàtiva deu de ser, sempre, un projecte comú, sense límits temporals. La nostra ciutat i els seus habitants mereixen, mereixem, uns polítics honestos, uns governants competents, i una oposició sensata. Tots junts per garantir estabilitat en el present i també fonamental, garantir un futur pròsper.

Jo, sincerament, ho he intentat durant aquestos 16 anys. De vegades amb encerts, i també segurament, amb equivocacions, de les que sempre he intentat aprendre.

Vull que em permeten l’atreviment de donar-los un consell a tots els qui conformaran aquesta corporació a partir del 27 de maig. Siguen eficients en el seu treball, honrats en les seues accions, responsables en les seues decisions, i humils en la seua actitut.

Supose que, és impossible, no dir el típic tòpic de: “Me’n vaig amb la sensació del deure complit.”

I, és de veres, però sàpiguen que hui parle des del cor, desijant-los la millor de les sorts i que tinguen la saviesa necessària per afrontar els nous reptes. Jo, a partir del 27 de maig assistiré com a públic.

Vull finalitzar fent referència al escriptor que he nomenat al principi del meu parlament, a Albert Espinosa. No els he dit el títol del llibre: “Lo mejor de ir es volver.”

Pot ser, jo també torne algún dia, i eixe dia ens tornem a veure.

Moltes gràcies i molta sort a tots.

Jorge Herrero Montagud

Regidor de l´Ajuntament de Xàtiva 2003/2019.

WhatsApp Portal de Xàtiva