Solopizza Xàtiva

L’exposició organitzada per Acció Cultural del País Valencià amb la col·laboració de l’ajuntament explica la vida del sant i el seu context històric.

La Sala Generalitat de l’Alcúdia de Crespins es va omplir de gom a gom el divendres 4 d’octubre per la inauguració de l’exposició «Sant Vicent Ferrer, un valencià universal». Aquesta exposició dissenyada per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua ha arribat a l’Alcúdia de Crespins de la mà d’Acció Cultural del País Valencià i amb el suport de l’ajuntament de la localitat.

L’acte es va iniciar amb la benvinguda per part de la regidora de cultura, Amparo Albalat, que va agrair la notable assistència de públic i va explicar que estava molt satisfeta de poder cooperar amb institucions i entitats de fora del poble per poder enriquir la vida cultural de l’Alcúdia de Crespins. Acte seguit va donar la paraula a Xavi Delgado que en representació d’Acció Cultural va explicar que l’exposició havia sigut creada per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua pel sis-cents aniversari de la mort del sant i que Acció Cultural s’havia compromès a portar-la a les diferents comarques valencianes. A continuació va fer un breu repàs al context de l’època i animar als nombrosos assistents a llegir els panells i endinsar-se en un període històric de molt d’interès per a la nostra terra i la nostra gent.

L’afluència de visitants ha continuat durant tot el cap de setmana i s’espera que siguen moltes les persones de la localitat que passen fins el proper dia 10 per la sala Generalitat a conèixer millor la figura de Sant Vicent Ferrer i el context de la seua vida.

WhatsApp Portal de Xàtiva