Ignacio Reig «XU utilitza dades falses, arguments poc solvents i populisme econòmic de perfil baix»

Hisenda lamenta que Xàtiva Unida utilitze dades falses en el seu comunicat sobre les ordenances fiscals

241

El regidor d’Hisenda de l’Ajuntament de Xàtiva, Ignacio Reig, ha volgut eixir al pas de les afirmacions que s’aboquen en el comunicat que Xàtiva Unida va emetre ahir sobre la seua postura front al debat de les ordenances fiscals de 2021 que tindrà lloc en el plenari ordinari de demà.

Reig afirma que «lamente haver d’eixir a desmentir les dades que està utilitzant Xàtiva Unida per a criticar les ordenances fiscals a Xàtiva. Primerament, vincula el seu recolzament a les ordenances a una revisió cadastral, aspecte que res té a veure amb l’establiment dels tipus fiscals aplicables a Xàtiva, i demana una revisió cadastral que, segons zones, podria generar l’efecte contrari».

«En segon lloc, – continua el regidor d’Hisenda – utilitza, de forma molt burda, dades falses, comparant els nínxols més barats d’Alzira o Ontinyent amb els de Xàtiva, que té una tarifa única i que, en qualsevol cas, i calculant el preu mitjà, és inferior al d’Alzira o Ontinyent que aplica altres conceptes».

Reig es referix també a la taxa per subministrament d’aigua potable. El regidor sosté que Xàtiva Unida «ignora la tarifa social que des de l’any 2016 aplica la nostra ciutat i que permet que el consum bàsic per a una família de quatre membres pague una mitjana de 0,27 euros per metre cúbic, preu difícil de trobar en cap ciutat de la Comunitat Valenciana, gràcies a la gestió pública d’aquest important recurs».

Ignacio Reig conclou afirmant que Xàtiva Unida ha llançat «dades falses, arguments poc solvents i populisme econòmic de perfil baix. I tot això des d’una formació suposadament d’esquerres, que hauria de defensar la recaptació de recursos per a implementar polítiques socials i de redistribució de renda». El regidor afirma que es tracta d’una «oportunitat perduda per a un debat constructiu sobre fiscalitat local. Després ens queixem de que la gent no vote», sentencia Reig.

WhatsApp Portal de Xàtiva