Clínica dental Pablo Fos

PoolWork Xàtiva

Amb la nova regulació s’allibera el 30% de les places de zona blava

Hui ha començat a funcionar la nova concessió que gestiona els aparcaments de la zona blava de Xàtiva. Els canvis introduïts per l’equip de govern han suposat que s’allibere el 30% de les places d’estacionament que estaven sotmeses a la regulació de l’ORA, tal com va anunciar anteriorment el primer tinent d’alcalde i regidor de Mobilitat, Miquel Lorente. La Baixada de l’Estació és el carrer on més places de zona blava s’han eliminat; un total de 53. Li segueix el carrer Pare Claret, amb 38 places, mentre que a Carlos Sarthou s’han eliminat 26 i a Hort de l’Almunia 25 places. D’altra banda, el preu del temps d’estacionament es manté com fins ara.

La nova concessionària del servei de zona blava, l’empresa Dornier S.A., ha començat amb les tasques de repintat de les places d’aparcament, per tal d’adaptar el parc d’estacionaments en via pública a la nova regulació establerta per l’Ajuntament en el plec de condicions. Segons ha explicat el regidor, “s’ha començat amb la nova senyalització horitzontal als carrers per evitar confusions als usuaris, per tal de que no es tragueren tiquets d’estacionament en zones que ja no formen part de la zona blava”.

També s’ha posat en marxa un dispositiu per tal que la restricció de l’aparcament durant les tasques de repintat fóra el més breu possible, tenint en compte la campanya de Nadal als comerços de la ciutat. De fet, en alguns punts de la trama urbana, els operaris han retirat les tanques tan sols una hora després d’haver repintat el paviment.

A més de la reducció d’un 30% de places, el nou plec de condicions contempla la introducció d’una app per gestionar el pagament del tiquet i la creació de zona verda per a residents en el casc antic. Segons Lorente, amb la nova disposició de la zona blava “es concentra aquesta regulació en zones comercials i se suprimeixen places en zones residencials”. El regidor ha anunciat que amb aquest nou sistema s’espera generar uns ingressos d’entre 90.000 i 100.000 euros anuals. El responsable municipal de l’àrea de Mobilitat també ha destacat la introducció de clàusules socials en el plec de condicions.

WhatsApp Portal de Xàtiva