Clínica dental Pablo Fos

PoolWork Xàtiva

Canals rendeix homenatge a les víctimes de l’Holocaust

  • La consellera Pérez Garijo va pronunciar el nom de les 16 víctimes homenatjades de la comarca de la Costera

El passat dilluns 13 de desembre va tindre lloc, al Centre Cultural Calixte III, l’acte “Construint Memòria” el qual es va homenatjar a les 16 persones de la comarca de la Costera víctimes de l’Holocaust.

L’amfitriona Mai Castells, alcaldessa de Canals, va rebre a Rosa Pérez, consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, així com a Iñaki Pérez, director general de Qualitat Democràtica, alcaldes i alcaldesses dels pobles veïns de la Costera, familiars de les víctimes i entitats memorialistes en aquest acte «tan emotiu i dolorós al mateix temps», va declarar Castells.

L’alcaldessa de Canals va prendre la paraula per a lloar la tasca que realitza tant la consellera Rosa Pérez com la fundació AMICAL de Mauthausen per «l’esforç constant i per donar veu a aquells als que els la van llevar, però gràcies a la llei de Memòria Històrica no quedaran en l’oblit». També va voler expressar el seu reconeixement als canalins que «van patir l’exili, la deportació i la mort als camps de concentració nazis com són: Antonio Moreno Ballester, Vicente Soriano Giménez, Francisco Pérez Colomer i, l’únic supervivent, Arcadio Sancho Sanchis».

El moment més emotiu de l’acte va ser el lliurament per part de la consellera Pérez Garijo als representants dels ajuntaments de les localitats de Canals, Llanera de Ranes, Moixent, Vallada i Xàtiva amb els “Taulells de la Memòria” corresponents al projecte “Construint Memòria”, que se situaran en llocs visibles d’aquests municipis.

El Club de Lectura de Canals presenta “La Vaquilla” en homenatge al centenari del director valencià Berlanga

El Club de Lectura de Canals, amb la col·laboració de la Regidoria de Cultura, presenta una nova pel·lícula aquest dijous, 16 de desembre, amb tot un clàssic del cinema espanyol com és “La Vaquilla” del director valencià Luis García Berlanga.

La pel·lícula transcorre durant la Guerra Civil espanyola. En el front, un grup de soldats es limita a escriure cartes o a dormir. Però la tranquil·litat es trenca quan un altaveu de la Zona Nacional anuncia que, amb motiu de la Verge d’Agost, se celebrarà en un poble pròxim una correguda de bous. Cinc combatents de la Zona Republicana decideixen furtar la “vaquilla” per a arruïnar-li la festa a l’enemic i aconseguir el menjar que necessiten.

La cinta està protagonitzada per un gran elenc d’actors i actrius còmics espanyols com són Alfredo Landa, Guillermo Montesinos, Santiago Ramos, José Sacristán, María Luisa Ponte o Agustín González entre d’altres.

Com a curiositat, Berlanga i Azcona van tardar al voltant de 30 anys en rodar la pel·lícula perquè buscaven la manera de retractar la Guerra Civil espanyola de manera divertida.

Cal recordar que aquesta pel·lícula tindrà lloc el pròxim 16 de desembre a les 21.45 hores al Centre Cultural Calixte III.

Canals inicia la vacunació als centres educatius

A partir del 15 de desembre i fins al 22 del mateix mes, els centres escolars de la localitat de Canals començaran la vacunació de l’alumnat de cinc a onze anys.

La vacunació estarà dividida en dues etapes. Per una banda, el dia 15 de desembre la vacuna anirà destinada als escolars dels col·legis d’Educació Especial. I, per altra banda, des del 16 fins el 22 de desembre es durà a terme la vacunació als col·legis públics i concertats del municipi.

La regidora de Sanitat, Verónica Ferri, ha explicat que «cada alumne disposa de l’autorització i de la informació necessària que cal aportar en el moment de la vacunació. A més a més, es permetrà a cada alumne anar acompanyat per un familiar, el qual abandonarà el centre educatiu una vegada el xiquet o la xiqueta haja rebut la vacuna».

La vacunació als centres permet que siga més ràpida i eficient i tinga una cobertura millor, fet que és d’importància especial en una situació d’incidència a l’alça i nombrosos brots en l’àmbit escolar.

La pauta de vacunació consistirà en l’administració de dues dosis de vacuna pediàtrica de Pfizer separades per 8 setmanes.

Des de Conselleria de Sanitat assenyalen que «els equips de vacunació compten amb tot el necessari perquè la vacunació en aquests centres siga tan segura com si es practicara en el centre de salut».

WhatsApp Portal de Xàtiva