Caixa Ontinyent

Clínica dental Pablo Fos

WhatsApp

Estudi Alicia Herrero

El Campus d’Ontinyent ha acollit hui la presentació del projecte “Finança’t per als més menuts”, una iniciativa del programa d’educació financera “Finança’t” que comptarà amb els alumnes de 4t de magisteri i que pretén acostar coneixements als més menuts.

El projecte es basa en activitats que desenvoluparan els estudiants del Campus i que després es podran posar en pràctica a les aules. S’utilitzaran els contes de la sèrie d’educació financera de Cadireta de Boga, editats per l’Obra Social de Caixa Ontinyent.

Una de les carències en matèria financera es troba precisament entre el públic més jove. Tal com explicava la responsable del programa, Miriam Penalba, “el sistema educatiu espanyol no contempla que s’adquirisca una mínima cultura financera i els universitaris s’incorporen al món laboral amb un gran desconeixement en este sentit. És molt important que la gent jove tinga coneixements en la matèria, ja que seran els consumidors del futur. Però sobre tot, és important que aquells que volen inculcar coneixements en els més menuts, siguen conscients i treballen per revertir la situació”.

Per la seua part, el Director de Servei del Campus d’Ontinyent, José Cantó, va subratllar la importància que les institucions treballen de forma conjunta, per l’aprofitament de sinèrgies i la posada en marxa de projectes amb un gran potencial. “Per als estudiants és una oportunitat única de tenir una experiència professional, ja que poden posar en pràctica, i en una situació real, els coneixements adquirits en la Universitat”.

Per últim, i en representació dels estudiants que participaran a la iniciativa, Jonatan Ruiz va ressaltar la satisfacció general dels estudiants, destacant que estos projectes són un dels avantatges que suposa estudiar a Ontinyent.

El programa Finança’t va nàixer l’any 2016 per la necessitat que es va manifestar amb la crisi financera i que va fer evident el desconeixement general sobre pràctiques, productes i serveis bancaris. L’objectiu es aportar coneixements, capacitats i habilitats per a aprendre a gestionar i planificar les nostres finances en les diferents etapes de la vida, prendre les millors decisions que afecten als nostres recursos, i ser consumidors racionals i intel·ligents. Des de la seua posada en funcionament, ha beneficiat a 13.500 persones.

WhatsApp Portal de Xàtiva