Solopizza Xàtiva

Academia MARBE

PoolWork

La Guàrdia Civil d’Ontinyent va investigar dins del marc d’actuacions que el Servei de Protecció de la Naturalesa (SEPRONA) duu a terme per a la lluita contra l’ús de verí i altres mitjans no selectius de caça en el medi natural per a protegir les espècies i la biodiversitat, a un home de 67 anys, de nacionalitat espanyola, per un delicte relatiu a la protecció de la flora, fauna i animals domèstics (maltractament d’animals domèstics).

La investigació va començar el mes d’agost després de denúncia interposada per dos veïns que comunicaven l’enverinament patit pels seus gossos en la via pública.

Fruit de les indagacions realitzades pels agents, van aconseguir esbrinar que existien quatre gossos que havien patit un possible enverinament. Un d’ells mort i un altre havia aconseguit recuperar-se.

Tots els informes dels veterinaris assenyalaven com a causa de la intoxicació, la ingesta d’una substància tipus carbamat d’alta toxicitat.

Després de les perquisicions i gestions realitzades pels agents, han permés esbrinar que el responsable de la col·locació del verí vivia en les proximitats del lloc dels fets.

Finalment, el mes de novembre passat els agents van procedir a la investigació d’un home de 67 anys per un delicte relatiu a la protecció de la flora, fauna i animals domèstics (maltractament d’animals domèstics) per la intoxicació d’un total de quatre gossos.

En aquesta investigació, a més de la Guàrdia Civil de Seprona d’Ontinyent, també ha participat el Servei Cinològic especialitzat en detecció d’esquers enverinats en la inspecció de la zona on van ocórrer els fets, amb la finalitat d’evitar més intoxicacions d’animals o persones.

Les diligències han passat a la disposició de la Fiscalia d’Àrea del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana amb seu a Alzira.

WhatsApp Portal de Xàtiva