Èxit de participació en l’eixida a la neu, Premis Literaris de Narrativa de Dones i “Dimecres Violeta” a Canals

69

Pacte Costera-Canal

Solopizza Xàtiva

Èxit de participació en l’eixida a la neu organitzada per l’Ajuntament de Canals

El passat dissabte, 22 de gener, va tindre lloc la tradicional eixida a la neu que cada any organitza la Regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Canals. En aquesta ocasió, Javalambre ha sigut la població elegida per a dur endavant aquesta activitat.

El viatge va tindre molt bona acollida entre els més joves de la població. Un total de 115 veïns i veïnes van gaudir d’aquesta jornada de neu i esquí.

Cal recordar que aquest esport és molt beneficiós per a la salut perquè desintoxica el cos, enforteix la musculatura, millora les capacitats psicomotrius, reforça els ossos i les articulacions i és una excel·lent teràpia psicològica.

La regidora Isabel Arnau està molt satisfeta amb l’alta participació de la gent, cobrint així totes les places oferides. «A més a més, la gent estava molt contenta amb la iniciativa i em van comentar que volen que es repetisca aquesta activitat molt prompte», comentava la mateixa regidora.

La Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Canals anima a participar en els Premis Literaris de Narrativa de Dones

La Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives de la Generalitat Valenciana ha convocat els Premis Literaris de Narrativa de Dones per aquest any 2022.

Per aquest motiu, la Regidoria d’Igualtat del consistori encoratja a les veïnes i a les associacions feministes a participar-hi en aquesta convocatòria que estarà disponible fins al 18 de febrer.

Es concedirà un primer premi amb 2.000 euros i dos accèssits de 1.000 euros cadascun. Aquest accèssit anirà destinat a les obres d’autores que pertanyen a associacions de dones.

El jurat valorarà la qualitat literària, la coherència narrativa i la defensa dels valors no discriminatoris ni sexistes i la ruptura d’estereotips masculins i femenins tradicionals.

El tema serà lliure i podrà estar escrit, indistintament, en valencià o castellà.

Aquelles dones interessades poden obtindre més informació en les direccions web https://sede.gva.es i en https://www.gva.es/va/inicio/procedimientos?id_proc=1798&version=amp

Des de la Regidoria d’Igualtat veuen aquests premis com una gran oportunitat per a desenvolupar la creativitat, al mateix temps que es potencien els valors feministes.

Canals posa en marxa l’activitat feminista “Dimecres Violeta” amb Virginia Woolf com a protagonista

Des de la Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Canals s’enceta la primera entrega de l’activitat anomenada “Dimecres Violeta”, amb la novel·la “Una habitación propia’’, en homenatge al 140 aniversari del naixement de la seua autora, Virginia Woolf.

Aquest llibre tracta temes relacionats amb el feminisme. L’accés de les dones a l’educació o la precària posició com a dona a la societat han convertit aquesta novel·la en una de les obres més citades del moviment feminista a la dècada dels 70.

«Aquesta obra forma part d’un ampli volum d’escrits on el seu objectiu és ressaltar tot allò que condiciona el paper de la dona, destacant sobretot la construcció social de la identitat femenina i la reivindicació del paper de la dona escriptora», assenyalen des de la Regidoria d’Igualtat.

Una habitación propia” està ambientada a l’Anglaterra de principis del segle XX, on predomina un domini patriarcal de la vida quotidiana. Per això, Virginia denuncia aspectes tan quotidians on es veu la menyspreança cap a la dona.

Cal recordar que la iniciativa “Dimecres Violeta’’ pretén treballar els valors de la diversitat, la no discriminació de gènere i la lluita per erradicar la violència de gènere.

WhatsApp Portal de Xàtiva