Clínica dental Pablo Fos

PoolWork Xàtiva

El proper diumente dia 11 tindrà lloc a l’Albereda de Xàtiva el “Mercat de la Terra”; un nou mercat que una vegada al mes, ofereirà productes autòctons directament dels produtors als consumidors.

El Regidor d’Esquerra Unida i responsable de Promoció Econòmica de L’Ajuntament, Miquel Lorente, ha destacat la importància del “Mercat de la Terra” que començarà a funcionar diumenge i ha dit que “Xàtiva ha de ser capital comercial de les comarques centrals i pionera d’un comerç de proximitat i de productes que marquen el futur del consum responsable a nostre voltant”

La idea és promoure la venda de productes “productes de la terra” que destaquen perquè el seu sistema productiu és “net i just”. Miquel Lorente ha explicat que els productes que van poder trobar-se seran “nets pel que fa a l’impacte medi ambiental i just en quant a què els productors no patisquen el gravamen de passar per uns intermediaris amb màrgens totalment injustos respecte de qui realment s’ho està treballant”.

En aquest nou Mercat podrà torbar-se verdures, fruites, formatges, vins, mels, pans, confitures, fruits secs i fins cerveses artesanals de les nostres comarques fonamentalment de producció ecològica i de proximitat.

El Mercat de la Terra suposa l’obertura d’un nou espai comercial a Xàtiva amb la consegüent repercussió econòmica entre el comerç, hostaleria i serveis d’oci que ofereix la ciutat, ha remarcat Lorente.

El Mercat de la Terra obri aquest diumenge les seues paradetes a l’Albereda entre les 9 i les 14 hores i comptarà també amb un espai per a taules associatives de productors i conferències i debats sobre agricultura ecològica.

Des de la Regidoria de Promoció Econòmica s’ha animat als productors que així ho vulguen contacten amb l’Ajuntament per tal d’avaluar  les característiques i encaix que els seus productes poden tenir i prendre part en aquest nou “Mercat de la Terra”.

WhatsApp Portal de Xàtiva