EOI Xàtiva

Clínica dental Pablo Fos

PoolWork Xàtiva

A la Llosa de Ranes es multipliquen les queixes degut a l’augment del fem i la brutícia al carrer. Les queixes són pràcticament diàries a les xarxes socials i, a més, ara algunes persones han estat penjant cartells de queixa al respecte.

Aquestes queixes es refereixen, per una part, a la quantitat de deixalles que es poden trobar escampades pel carrer, i per l’altra part, a les defecacions dels gossos de les veïnes i veïns del poble.

Com a tots els temes, la causa de les queixes és comuna, però les solucions aportades en les xarxes socials són diverses.

Hi ha qui pensa que caldria reeducar el veïnat i augmentar el civisme i l’empatia, i n’hi ha qui opina que el consistori hauria de millorar el servei de neteja del poble, molt deficient des de fa molts anys.

Segons el grup municipal de Compromís per la Llosa de Ranes, el problema radica en que els temps han canviat i l’equip de govern no s’ha sabut adaptar al canvi. Fa no tants anys vivíem una època en que les dones es quedaven netejant la casa i, a més, netejaven la vorera de cada casa. Afortunadament, les coses han canviat, cada vegada més dones accedeixen al mercat laboral i les tasques de la llar es reparteixen, deixant pel camí la neteja de les voreres.

Davant aquesta situació, Compromís per la Llosa de Ranes opina que és el consistori qui deuria suplir aquesta carència amb un servei eficient de neteja, contractant la quantitat de personal adequada per a la mida del poble i creant un pla a mesura que s’adapte a les necessitats concretes de cada carrer. Aquesta és la única forma, segons el grup municipal, de tornar a tindre el poble en condicions de neteja i, en alguns casos, salubritat, adequades.

La formació política Compromís comenta, a més, que des del seu grup municipal es va proposar fer una comissió pel tractament de residus que finalment es va crear però sense la participació de tots els grups, la qual encara no ha servit per arreglar el problema degut a la poca implicació en el tema per part de la resta de formacions polítiques.

WhatsApp Portal de Xàtiva