• Sanitat inverteix 1.234.049 euros i està previst que les obres finalitzen l’any que ve
  • Aquest servei assistencial se situarà en un espai de més de 800 metres quadrats pròxim a les urgències

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha anunciat que «en març de 2021 començaran les obres d’habilitació del nou Hospital de Dia Oncològic de l’Hospital Lluís Alcanyís de Xàtiva«.

Es tracta d’unes obres la licitació de les quals es va publicar al novembre i una vegada s’inicien les obres s’estima un termini d’execució de huit mesos. Per tant, segons ha indicat la consellera durant la seua visita al Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent, «esperem que en 2021 puguem tindre concloses ja aquestes obres«.

Així mateix, la consellera ha assenyalat que «per a la creació d’aquest nou hospital de dia, la Conselleria de Sanitat ha realitzat una inversió de més d’1,2 milions d’euros, que permetran dur a terme una reforma completa d’un espai existent al costat de l’àrea d’urgències, que en aquests moments no té un ús específic«.

Així, el nou espai, que es destinarà a l’Hospital de Dia Oncològic, compta amb una superfície de 840 m² construïts, la qual cosa suposarà una millora de la qualitat assistencial per als pacients oncològics. Actualment, l’hospital de Xàtiva compta amb un servei d’hospitalització de dia i servei d’oncologia i hematologia que es troben situats en la sisena planta.

A nivell assistencial, l’hospital de Xàtiva compta amb els recintes necessaris per a donar resposta a les fases que requereix aquesta especialitat, admissió, extracció sanguínia, espera intermèdia, 4 consultes d’oncologia, control i administració de tractaments, i capacitat per a 34 llocs de tractaments.

«Hui ens ha visitat la Consellera de Sanitat Ana Barceló, a qui vull agrair-li el desplaçament en un moment tan complicat com l’actual i donar-li el màxim suport al capdavant d’una situació tan complicada com és aquesta, així com també traslladar el el màxim suport als sanitaris que estan deixant-se la pell per a que aquesta pandèmia passe el més prompte possible», ha expressat l’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà.

D’altra banda, a la reunió s’ha fet un repàs de la situació sanitària del departament de Salut Xàtiva-Ontinyent, després de l’augment de casos en les darreres setmanes tant a Xàtiva com a la resta de localitats. En aquest sentit la Consellera ha recordat les mesures autonòmiques que entren hui en vigor i ha donat suport a les mesures preses a la capital de la Costera la passada setmana davant de l’increment de la incidència: «Hem analitzat la situació de la Covid-19, i és fonamental que els alcaldes i alcaldesses mantinguen eixa actitud proactiva a l’hora d’evitar actes en els quals es produeixen aglomeracions».

En la seua posterior visita a l’Hospital Lluís Alcanyís, on ha mantingut una reunió de treball amb l’equip directiu del departament de Salut Xàtiva-Ontinyent, Barceló ha assegurat que s’està preparant la campanya de vacunació que s’iniciarà a partir de la propera setmana a la Comunitat Valenciana. El primer grup serà el del personal sanitari i els usuaris de les residències, als quals començarà a subministrar-se’ls la vacuna tan prompte es done la llum verda per part del Ministeri de Sanitat.

WhatsApp Portal de Xàtiva