Clínica dental Pablo Fos

PoolWork Xàtiva

Aquesta setmana han començat les obres per a la reposició del pont que uneix les localitats de Xàtiva i la Granja de la Costera, i que consisteixen en el moviment de terres i en la col·locació d’una nova estructura. L’actuació suposa una inversió total de 115.000 euros, dels quals el 50% (57.596 euros) seran aportats per la Secretaria d’Estat de Política Territorial i Funció Pública.

El pont va quedar greument danyat com a conseqüència de la DANA ocorreguda al mes de setembre de 2019, que va provocar l’acumulació d’àrids i canyes que van cegar els ulls del pont provocant el desviament de l’aigua i arruïnant completament l’estructura.

El projecte, autoritzat per la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, consisteix en la demolició del pont existent per a realitzar posteriorment una llosa de cimentació sobre el llit, amb la col·locació de marcs prefabricats de formigó armat i l’execució d’una solera de formigó armat en tota la longitud del pas.

L’anterior pas disposava de sis tubs de mig metre que resultaven insuficients, ja que s’obstruïen amb freqüència a causa de les canyes. Ara es dissenyarà una estructura de marcs prefabricats que augmentaran el pas de les aigües per evitar la retenció de vegetació baix del pont en cas d’avinguda.

WhatsApp Portal de Xàtiva