Els pressupostos de la Generalitat Valenciana incrementen la inversió Xàtiva en els propers anys fins als 42 milions

L’augment en 2023 respecte al 2022 és d’un 29% i creix especialment en l’àrea sanitària, on s’invertiran 17,5 milions en l’ampliació de l’hospital Lluís Alcanyís

86

Clínica dental Pablo Fos

PoolWork Xàtiva

La Generalitat Valenciana ha fet públics els pressupostos de cara al proper any 2023, en els quals està prevista una inversió per a Xàtiva de 42,15 milions d’euros en els propers anys. Es tracta d’un increment del 29% respecte al present exercici 2022, en el qual hi havia pressupostats un total de 32,5 milions. Aquest pressupost es destinarà a finançar les diferents intervencions programades en àrees com ara Sanitat, Justícia, Medi Ambient, Cultura o Infraestructures.

La principal inversió estarà destinada a l’ampliació de l’Hospital Lluís Alcanyís, que creix en 9,5 milions d’euros respecte a 2022 fins arribar als 17,5 milions amb els quals es podran dur a terme diferents actuacions. També augmenta en 1,5 milions la inversió per al nou Centre de Salut «Xàtiva II», que se situa en els 4,5 milions d’euros, pel que la inversió total en infraestructures sanitàries durant els propers anys superarà els 20 milions.

També creix la inversió destinada al futur Palau de Justícia que s’ubicarà a l’ex convent de Santa Clara, en la part que recau a l’Avinguda Selgas, i que passa dels 15 milions pressupostats en 2022 als 16,5 de cara al proper any 2023. A més a més, cal destacar la incorporació d’una nova inversió en la carretera Xàtiva-Vallés-Cerdà que serà d’un total de 2,8 milions d’euros, mentre que per al Centre Raimon d’Activitats Culturals es manté l’anualitat i per a la rehabilitació de Sant Domènec es destinaran 30.000 euros per a la redacció del projecte.

A totes aquestes xifres cal sumar les inversions a la ciutat per part d’altres projectes com ara el Pla Edificant, el Pla Convivint i els pressupostos participatius, amb els quals està prevista l’adquisició d’habitatges en el nucli antic.

«Aquestes són inversions en serveis públics de primera necessitat que la nostra ciutat requereix que es porten a terme en el menor temps possible», ha manifestat l’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà, qui s’ha mostrat «molt satisfet» per aquestes xifres, assegurant que la intenció és «seguir treballant colze a colze amb el govern de la Generalitat Valenciana, igual que ho estem fent amb altres Plans, perquè la nostra ciutat mereix aquestes inversions i que siguen executades el més aviat possible».

WhatsApp Portal de Xàtiva