Solopizza Xàtiva

Centelys

PoolWork Xàtiva

Els equips participants del València Bàsquet, Acadèmia Victor Claver, CB Cornellà, Joventut de Badalona, Bàsquet Saragossa i C.B. Genovés ens han ofert un meravellós espectacle de bàsquet aleví ,durant aquest cap de setmana al Genovés.

Aquest any, l’assistència de públic a la final i al llarg de tot el cap de setmana ha estat de les més nombroses de totes les edicions anteriors, amb un Pavelló d’Esports ple de gom a gom i que confirmava el que s’esperava després d’interés que havia despertat el cartell d’equips d’aquesta disetena edició. Açò demostra l’ alt nivell de joc, espectacularitat i prestigi que ha aconseguit el Torneig Aleví del Genovés.

Cal destacar el bon paper realitzat pel C.B. Genovés que ha estat un molt digne competidor, malgrat les diferències existents. “Gràcies xavals per l’esforç i la dedicació”, foren les paraules de l’entrenador local Salva Soler en finalitzar el Torneig. També, des del club es destacava la tasca realitzada per este entrenador, no tan sols en el torneig, sinó al llarg de tota la temporada, aconseguint un nivell de joc que li ha permés competir amb els millors equips de la Comunitat Valenciana. I com no la col·laboració desinteressada de tot el col·lectiu de pares d’aquest equips, sense els quals, en paraules del club, “el torneig no s’hagura pogut desenvolupar”

La final entre el València i C.B. Cornellà, va ser una autèntica lliçó de bàsquet en categories de formació. Després d’haver guanyat en els dos partits del dia anterior, tots dos es presentaven el diumenge per viure una repetició de la final de la passada edició. El partit va començar amb una intensitat per part dels dos equips que ens preparava per a un partit èpic, dels que la gent que estima el bàsquet de formació li agrada veure, amb molt de ritme, encert, espectacle, gests tècnics impressionants…. A partir d’ací part it molt igualat, amb intercanvi de cistelles que li donava a la final una espectacularitat digna dels equips que estaven disputant-la. No obstant el València sempre es va mantindré al capdavant, però amb diferències mínimes, però després d’un quart període amb un parcial considerable al seu favor li va permetre adquirir unes diferències que ja va poder mantenir fins el final. El resultat final de 104 a 76 donava la victòria en aquesta edició del torneig a l’equip de Paco Pardo, gran entrenador que ha donat un nivell a cadascun dels xiquets digne d’admirar.

És tot un luxe veure jugar a xavals de 12 anys amb eixes qualitats i nivell de joc. De segur que que en el futur els veurem compet int, a molts d’ells, en equips ACB i d’Europa , com tantes altres promeses que han passat pel Torneig i hui ja són realitats als Clubs capdavanters d’ACB, Noms com: Claver, P.Aguilar, Rabaseda, P.Tomàs, J.Franch, Jorge Sanz, Juanin Llorente, N.Llovet, Q. Colom, A. Ventura,G. Vives J.Creus Radovan Kouril, A. Abalde, Ferran Bassas, Larry Abbia, D. Sabonis, Neno Dimitrijevic. Pep Busquets, Jaime Pradilla i d’altres en Lliga LEB.

Prèviament es va disputar el partit pel tercer i quart lloc que va enfrontar al Joventut de Badalona i a l’Acadèmia Víctor Claver. Un altre partit que es repetia com en l’edició de l’any passat però que a l’igual que la final invertia el guanyador, en aquest cas els de Badalona van guanyar per un resultat
de 70 a 50.

WhatsApp Portal de Xàtiva