El Teatre per a xiquets, xiquetes i joves serà el protagonista a Canals

52

Solopizza Xàtiva

Canals enceta una nova edició del Taller de Teatre d’Arts Escèniques amb l’actor Toni Saurina com a director

El Taller d’Arts Escèniques de Canals (TAEC) torna a obrir les seues portes en aquesta nova temporada escolar per a oferir un taller de teatre per a xiquets i xiquetes i joves.

Les classes s’iniciaran el proper 5 d’octubre al centre Cultural Calitxe III. Les inscripcions estaran obertes fins al 23 de setembre telefonant al 657750569.

El taller estarà dividit en dos grups. El primer d’ells estarà dedicat als més menuts i menudes d’entre 10 i 13 anys i es durà a terme els dimarts de 17.15 a 19.00 hores. Mentre que el segon grup estarà destinat als joves d’entre 14 a 17 anys els dimarts de 19.00 a 20.45 hores.

L’actor canalí Toni Saurina, director del taller, destaca que “aquest curs comptarà amb diversos professionals com actors, cantants i ballarins valencians amb l’objectiu de què els participants puguen gaudir d’un programa complet de diferents activitats”.

En aquesta edició l’actor xativí Pepe Mira acompanyarà a Toni Saurina com a professor. Mira és un artista polifacètic amb una àmplia experiència en teatre musical, així com en direcció, dramatúrgia i clown teatral.

Saurina està molt satisfet amb l’inici d’aquesta nova edició del taller, que ha tingut molt d’èxit anys anteriors, i que a conseqüència de la pandèmia ha estat paralitzat aquests dos anys.

Aquest taller compta amb la col·laboració de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Canals que aposten sempre per la cultura com un mitjà d’expressió i de desenvolupament creatiu.

Canals enceta la nova programació teatral infantil amb màgia, reciclatge, dansa i mímica com a protagonistes

El proper dilluns 20 de setembre s’inicia el teatre familiar o també conegut com el “Teatre dels Xiquets que està inclòs dins de les activitats de la Fira de Setembre de Canals.

La primera obra de teatre tindrà lloc el 20 de setembre amb l’espectacle musical “Charlie i la fàbrica de reciclatge de la companyia valenciana AVL Producciones, amb 15 anys d’experiència, on les més menudes i menuts de la casa ajudaran al protagonista a recuperar el medi ambient. L’empresa destaca que “el nostre major assoliment és aconseguir que tots els assistents a l’esdeveniment isquen amb un gran somriure per haver estat gaudint d’un moment únic i irrepetible en les seues vides”.

Eixa mateixa setmana, el dia 21, també es podrà gaudir de l’espectacle infantil “Playtime” del mag Nacho Diago, qui actua en els més prestigiosos festivals de màgia de tota Espanya fins que en el 2005 va guanyar el primer premi de màgia en el XXVII Congrés Màgic Nacional el que li converteix en el campió d’Espanya.

Per altra banda, l’espectacle “Lù” de la companyia valenciana Maduixa Teatre, qui compta amb la canalina Paula Llorens com a dramaturga i ajudant de direcció, combina la dansa, l’enginy i l’audiovisual, el qual, tindrà lloc el proper 22 de setembre. Aquest espectacle té la particularitat que es veu dalt de l’escenari, per això, l’aforament màxim permés és de 70 persones els quals gaudiran de l’espectacle quasi en primera persona. “Lù” ha guanyat nombrosos premis entre els quals destaca el Premi d’Arts Escèniques Valencianes al millor espectacle familiar.

Per últim, aquest teatre infantil finalitzarà el 24 d’octubre amb l’espectacle “Tempus” un espectacle que té com a protagonista a Klaus, un rellotger que convida al públic a fer una visita al seu taller. La companyia teatral EQM Produccions afirmen que “creem històries originals, busquem un teatre de qualitat, lliure de clixés, capaç d’il·lusionar i de transmetre un imaginari col·lectiu, i sobretot, fer que el públic s’ho passe tan bé veient els nostres espectacles com nosaltres representant-los”.

Tota la informació, així com la venda d’entrades, es podrà trobar al web agendacanals.com, a la plataforma Servientradas i a la Casa de Cultura “Ca Don José” de Canals en horari de matí i vesprada.

WhatsApp Portal de Xàtiva