El Síndic de Greuges insta a l’Ajuntament de Moixent a facilitar informació al PP

403

El Grup Municipal Popular de l’Ajuntament de Moixent ha demanat l’empar del Síndic de Greuges, Defensor del Poble valencià, perquè l’Ajuntament de Moixent facilite l’accés a la documentació sol·licitada en diversos escrits durant 2019 i 2020.

En paraules de Miguel Ángel Ferrandiz, portaveu del Grup Municipal Popular: «Recentment l’Ajuntament ha rebut l’escrit del Síndic de Greuges pel qual insta a l’equip de govern (PSOE) a atendre la petició de la nostra formació política. Per a cerciorar-se del compliment d’aquesta sol·licitud, el Síndic també ha demanat a l’Ajuntament un informe en el qual s’indicarà la resposta donada als escrits d’accés i, en cas que aquesta contestació no s’haguera produït, una justificació dels motius pels quals no haja sigut possible facilitar la documentació.

Des del grup municipal popular titllem d’insostenible la situació, pel fet que porten ocultant informació a l’oposició i advertim que estan entorpint la labor d’investigació a l’executiu municipal.

No podem seguir així. La llei és molt clara: l’accés a la documentació municipal s’ha de donar en cinc dies després de la sol·licitud i l’Ajuntament ha de posar els mitjans per a complir la llei. No sols encara no ens han contestat a la informació requerida, sinó que ens estan entretenint passejant-nos per diferents departaments de l’Ajuntament.

La supervisió de l’activitat de les administracions públiques es manté, fins i tot, davant la declaració de l’estat d’alarma, ja que resulta indispensable tant per a la protecció de l’interés general com per a la supervisió del funcionament bàsic dels serveis públics«.

WhatsApp Portal de Xàtiva