El servei de la primera hora gratuïta es consolida als aparcaments públics

Des de gener de 2017, els usuaris poden aparcar durant una hora gratis a la Glorieta, Renfurbis i la Bassa

55

EOI Xàtiva

Clínica dental Pablo Fos

PoolWork Xàtiva

Segons dades facilitades pel primer tinent d’alcalde i regidor de Mobilitat, Miquel Lorente, un total de 49.941 cotxes han fet ús del servei de primera hora gratuïta a l’aparcament públic de la plaça de la Bassa durant el període que va de l’1 de novembre de 2017 al 31 de desembre de 2018. D’altra banda, el regidor ha dit que a l’aparcament públic de la plaça de l’Estació, durant els mesos de novembre i desembre de 2018, han sigut 5.300 vehicles què han utilitzat la primera hora gratuïta.

Es tracta d’un servei que va començar a funcionar l’1 de gener de 2017, als pàrquings de la Glorieta i de la plaça de l’Estació. L’edil va explicar que l’Ajuntament va dur a terme una negociació amb les empreses concessionàries, Perot Gestión i Saba, amb la finalitat d’oferir aquest nou avantatge en el servei. De resultes, més del 50% de les places d’aquestos aparcaments s’ofereixen en rotació, el que suposa més de 250 estacionaments disponibles amb la primera hora sense cost per a l’usuari.

En el cas de l’aparcament de la Glorieta, situat al número 27 de l’avinguda República Argentina, els primers 60 minuts són totalment gratuïts, però si el temps d’aparcament depassa la primera hora, l’usuari ha de pagar tot el temps d’ocupació de la plaça de pàrquing comptant des del primer minut. En el cas de l’aparcament de l’estació, ubicat junt a l’estació de ferrocarril, la primera hora sempre és gratuïta, independentment del temps que haja estat aparcat el cotxe, a l’igual que ocorre amb l’aparcament de la plaça de la Bassa.

Lorente ha explicat que“des de les àrees de Mobilitat i Promoció Econòmica ens hem marcat l’objectiu de millorar les possibilitats d’estacionament, ja que Xàtiva és un referent comercial i de serveis de primer ordre i els nostres visitants necessiten facilitats per a poder deixar el cotxe”.

De fet, segons les dades exposades per Lorente, l’àrea d’influència comercial i de serveis administratius de Xàtiva abasta una població d’al voltant de 311.000 persones: “malgrat que tenim connexió ferroviària, el 92’9% de la gent que ve a comprar a Xàtiva ho fa en cotxe. Això ens obliga a oferir alternatives viables d’aparcament”.

WhatsApp Portal de Xàtiva