El SERVEF publica les xifres sobre l’atur del mes de juliol de 2020 a La Costera

97

Diseño, programación y mantenimiento web en Xàtiva

Segons les xifres publicades pel SERVEF, l’atur registrat el mes de juliol de 2020 en La Costera, s’ha situat en 6150 persones, és a dir, 129 aturats registrats menys que en el mes anterior i 702 més que en el 2019, la qual cosa suposa una disminució mensual del 2’05% i un increment interanual del 12’89%.

Quant a la contractació, en La Costera s’han registrat 1224 contractes aquest juliol de 2020, la qual cosa ha suposat 493 contractes menys que en el 2019 és a dir un 28’71% de descens interanual. Per gèneres, 522 han sigut a dones i 702 a homes. La contractació indefinida mensual és de 105 contractes i la contractació temporal és de 1119 contractes el que significa un 91’42% i la indefinida en 8’58%. Respecte al 2019, la indefinida disminueix en 96 contractes i la temporal disminueix en 347 contractes. Els contractes de juliol 2020 han sigut de jornada completa, un 48’81% i un 51’19% a temps parcial.

Raül Roselló, Secretari Intercomarcal d’UGT-PV analitza que els ERTES estan demostrant la seua eficàcia com a instrument de protecció enfront de la destrucció d’ocupació i empreses, per això en UGT donem suport al manteniment d’aquest mecanisme al mateix temps que reclamem la necessitat d’impulsar la reincorporació dels treballadors en les activitats represes, prevalent els ajustos de capacitat en hores de treball i no en ocupacions.

Les dades del mes de juliol apunta a una tímida activació de l’ocupació iniciada el mes de maig, en aquest sentit Roselló alerta que l’ocupació que es crea és precari: un terç dels contractes és a temps parcial i encara més del 91% són temporals. Aproximadament només 10 de cada 100 són indefinits.

Unes dades que per a UGT mostren la fragilitat del nostre mercat laboral, capaç de destruir ocupació de manera massiva en un espai breu de temps, per això el sindicat exigeix derogar l’actual normativa laboral que sustenta aquesta situació.

Especial esment mereix per a Roselló la situació de la joventut, col·lectiu extremadament danyat per la pandèmia en la seua realitat i expectatives laborals i econòmiques. Una gran part d’aquest col·lectiu treballa en el macro sector turístic, en hostaleria i serveis, activitats tremendament afectades per aquesta crisi provocada per una pandèmia sense precedents.

Per això UGT exigeix mesures per a atallar la pèrdua d’ocupació en els sectors turístic, hostaleria i serveis.

WhatsApp Portal de Xàtiva