Clínica dental Pablo Fos

PoolWork Xàtiva

Un dels sectors que més està sofrint els efectes de la pandèmia és el sector hostaler, el qual té, actualment, les restriccions més dures.

Per aquesta raó, aquest sector prepara a Xàtiva un acte de protesta per al pròxim cap de setmana, amb l’objectiu d’expressar el seu malestar a causa de les restriccions i per demanar la reobertura dels seus negocis.

Uns 80 establiments col·locaran taules i cadires a l’Albereda, concretament en el tram entre l’Ajuntament i correus, com un acte simbòlic per a manifestar la seua protesta, ja que l’actual crisi sanitària impossibilita la realització d’actes multitudinaris.

Ajudes municipals al sector hostaler

Pel que fa a les ajudes municipals, trobem les ajudes d’emergència per valor de 400.000 euros de fons propis municipals emmarcats en el Pla Reactivem Xàtiva, que s’han aprovat per unanimitat de tots els grups polítics, i que aniran destinades a aquells negocis que com a conseqüència del tancament perimetral exclusiu de Xàtiva del 7 a 20 de gener van haver de tancar els seus establiments durant 15 dies (hostaleria, centres esportius i centres d’oci).

En concret es destinaran 1.000 euros a cadascun dels negocis que hagen hagut de tancar com a conseqüència del decret del Consell 5 de gener referent a la perimetració de Xàtiva, a més del total del cost del lloguer del mes de gener de 2021 fins a un màxim de 1.000 euros, el que suposa un màxim d’ajuda de fins a 2.000 euros per negoci.

Suspensió taxa ocupació via pública

L’alcalde Roger Cerdà també va anunciar a roda de premsa que se suspendrà el pagament de la taxa d’ocupació de la via pública per al present any 2021 de taules i cadires per als negocis de restauració.

WhatsApp Portal de Xàtiva