El saxofonista cubà Paquito D’Rivera oferirà una masterclass a la Llosa de Ranes

Aquest dimecres, 10 de juliol, l'Auditori Mestre Vicent Tortosa acollirà la masterclass del saxofonista cubà Paquito D'Rivera a partir de les 19:30 hores.

55

Des de Sanganxa i amb col·laboració de Yamaha, l’Ajuntament de la Llosa de Ranes i la Societat Musical de la Llosa de Ranes ofereixen esta oportunitat d’escoltar a un gran referent mundial del jazz, acompanyat al piano per Pepe Rivero. L’entrada és gratuïta fins completar aforament.

Paquito D’Rivera, fill del saxofonista i director d’orquestra cubà Tito D’Rivera, va començar a estudiar música amb cinc anys i als set ja era un xiquet prodigi que actuava en públic.

En 1965, D’Rivera amb tan sols 19 anys, convertit en tot un virtuós del clarinet i el saxo, actuava per primera vegada, com a solista amb l’Orquestra Simfònica Nacional de Cuba, en un concert televisat a nivell nacional. Aquest mateix any, D’Rivera i el pianista Chucho Valdés, van fundar la famosa Orquestra Cubana de Música Moderna, de la qual va ser director durant més de dos anys. Huit dels músics més joves i aventurers de l’Orquestra, es van unir a altres tres músics per a formar «Irakere», l’explosiva mescla de jazz, rock, música clàssica i música tradicionalment cubana no s’havia escoltat mai.

WhatsApp Portal de Xàtiva