El regidor de Mobilitat es reuneix amb el Martínez Bellver per tractar la problemàtica de l’accés al centre

Es plantegen solucions com el canvi d’ubicació de l’entrada al col·legi

123

El regidor de Mobilitat i Seguretat Ciutadana, Juan Giner, va mantenir fa uns dies una reunió amb la direcció del col·legi Martínez Bellver per tal de buscar solucions davant les demandes dels pares i mares respecte a la seguretat dels xiquets i xiquetes a l’entrada i eixida al centre.

El carrer Ventura Pascual, on es troba la porta d’accés al col·legi, va patir en la darrera legislatura una obra de pacificació del trànsit per valor de 70.000 euros, que es van destinar al canvi de paviment del carrer, l’anivellament de voreres i la col·locació d’uns pilons. «Aquesta inversió no ha suposat finalment cap solució per a la problemàtica existent. Els pilons van deixar de funcionar ja fa temps substituint-se per un mètode improvisat, i els cotxes no redueixen la velocitat al seu pas pel carrer malgrat el paviment irregular que hi ha ara», ha manifestat el regidor de Mobilitat Juan Giner, qui ha afegit que s’han descartat altres projectes similars en altres zones de la ciutat.

Tant Giner com la Regidoria d’Obres i Serveis han rebutjat la possibilitat de reparar i col·locar novament els pilons, degut a l’alt cost que suposaria i també a les queixes dels veïns, ja que molts es van manifestar en contra de la seua implementació. En el seu lloc, es valoren alternatives com la modificació de l’accés al centre pel carrer lateral Germans Blasco Acevo, el que suposaria també la modificació del canvi del sentit del tràfic. «La mesura definitiva serà consensuada entre l’Ajuntament, l’AMPA i la direcció del Centre», ha indicat Giner, qui ha incidit en que d’aquesta manera es podran emprar mitjans municipals per a posar i llevar els elements de seguretat en les hores de major afluència.

El regidor de Mobilitat ha assegurat que des de l’Ajuntament hi ha compromís en donar una solució fins que es prenga la decisió definitiva, i fins eixe moment la mesura provisional passa per l’enviament d’un policia local a l’hora d’entrada i eixida dels escolars, per tal de controlar el tràfic.

WhatsApp Portal de Xàtiva