Clínica dental Pablo Fos

PoolWork Xàtiva

El PSPV-PSOE la Costera – la Canal de Navarrés mostra el seu suport al veïnat dels municipis de Moixent, Vallada, Montesa i la Font de la Figuera en la seua lluita contra el projecte de traçat de la xarxa de torres d’alta tensió, la qual travessaria per la comarca de la Costera per traslladar energia des de la planta fotovoltaica d’Almansa fins a la subestació elèctrica de Montesa.

Els i les socialistes de la Costera i la Canal mostren, per tant, una greu preocupació per l’elevat cost del projecte en termes d’impacte mediambiental, el qual no ha sigut consensuat entre el Ministeri d’Indústria del Govern d’Espanya i les localitats de l’oest de la comarca. Així mateix, informen que no s’han tingut en compte, ni per part del Ministeri i ni de l’empresa, els informes urbanístics i d’impacte que han emés els ajuntaments de la comarca per al traçat de més d’un centenar de torres que transcorrerien per zones d’especial protecció pel seu elevat valor paisatgístic i amb condició de Béns d’Interés Públic, alterant substancialment també espais agraris i mediambientals del llit del riu Canyoles i la seua vall.

El PSPV-PSOE comarcal no entén «la unilateralitat, per part del Ministeri, que acompanya aquest projecte«, per això insten a una reunió oficial de la titular de les competències amb els alcaldes i alcaldesses dels municipis. Els i les socialistes indiquen que no s’oposen al desenvolupament d’energies renovables i netes, però per a construir aquestes infraestructures es necessiten propostes de consens. Per aquest motiu, l’agrupació política demana la paralització del projecte del traçat de la línia d’alta tensió i sol·licita alternatives responsables que no fomenten interessos especulatius que s’amaguen rere formes de desenvolupament sostenible.

L’estructura orgànica comarcal del PSPV-PSOE informa que posarà els seus recursos a disposició de les administracions locals afectades, i assenyala que «és el moment d’apostar per projectes viables i que aporten valor socioeconòmic amb el mínim impacte, apartant aquells que llastren les possibilitats de futur de les nostres comarques d’interior«. L’agrupació comarcal socialista també recorda que la Costera i la Canal de Navarrés ja han estat afectades en el passat per projectes que amenaçaven en modificar de forma irreversible uns ecosistemes rics i diversos que configuren espais naturals molt importants per a les societats de la comarca.

WhatsApp Portal de Xàtiva