El PSPV de la Costera – la Canal demana al govern central reformular la llei i permetre les cremes agrícoles

262

Clínica dental Pablo Fos

PoolWork Xàtiva

  • Els socialistes no accepten el criteri de la Llei 7/2022 estatal que prohibeix les cremes agrícoles i exigeixen al Govern una revisió.
  • El PSPV de la comarca presenta mocions als ajuntaments per a “contemplar les cremes agrícoles no com a residus, com recalca la llei, sinó com a subproductes de l’activitat agrària que permeta als agricultors la seua eliminació a través de la crema

Els socialistes de la Costera i la Canal de Navarrés demanen al Ministeri de Transició Ecològica i Repte Demogràfic que revisen els criteris establits en la Llei 7/2022, de 8 d’abril, que prohibeix les cremes agrícoles i les substitueix per la trituració. Per al PSPV comarcal, tal com està redactat l’articulat, pot produir una “confusió en el sector i en els propis organismes que han de fer complir la norma”. A més que el mateix text legislatiu “pot excloure els plans locals de crema ja aprovats i que regulen de manera òptima aquesta situació”.

El secretari de transició ecològica i repte demogràfic de la comarca, Javier Almela, considera que els articles afigen dificultats a un sector que “està patint massa una crisi prolongada en el temps”. Per a Almela, “la trituració no és viable ni eficient en el cas d’explotacions agràries d’escassa dimensió, moltes d’elles situades en territoris de difícil accés i orografia” i les dificultats per a l’extracció d’aquests residus “representa un cost elevat per als nostres agricultors”. Els socialistes de la Costera- la Canal entenen que les decisions que s’adopten en el sector de l’agricultura han d’adaptar-se al territori i respectar usos tradicionals compatibles amb els objectius de la llei.

El PSPV considera que no es pot “establir una legislació igual davant contextos diferents” i per això presentaran una moció en cada ajuntament perquè el MITECO faça marxa enrere i modifique la llei amb la finalitat de les restes de podes i de l’activitat agrària i silvícola puguen ser eliminats a través de la crema controlada i selectiva “amb la responsabilitat i eficiència que sempre hi ha hagut”, conclou el Roberto Granero.

WhatsApp Portal de Xàtiva