Els socialistes recorden que Eva Sarrión entraria a l’ajuntament com a regidora del PP en cas de renúncia i demanen saber si segueix sent militant popular

Els socialistes han demanat al PP de Xàtiva que depure responsabilitats en el cas de la treballadora zombie de Imelsa. El PSPV-PSOE vol conéixer si els populars han pres mesures contra Eva Sarrión, una treballadora de l’empresa pública que depén de la Diputació, que ha reconegut davant el jutge que va cobrar 90.000 euros en 4 anys sense assistir al seu lloc de treball i sense tenir una funció designada. Sarrión és la número 9 de la llista del PP a Xàtiva i en el cas que es produïren renúncies entre els regidors populars actuals podria arribar a formar part del consistori. «Que facen neteja d’una vegada i que no donen lliçons a ningú d’honestedat», va lamentar el portaveu del PSPV-PSOE, Ignacio Reig.

Eva Luisa Sarrión Mira, que va figurar en la candidatura que liderava Alfonso Rus en les últimes eleccions municipals del 2015, ha admés davant del jutge que va percebre els diners de forma irregular perquè no tenia cap funció assignada en l’empresa pública. Quan se li va advertir que es podria enfrontar a 4 mesos de presó, la treballadora zombie es va comprometre a retornar els 90.000 euros cobrats sense treballar.

El portaveu del PSPV-PSOE, Ignacio Reig, ha advertit al PP que hauria de «depurar responsabilitats» i determinar qui va anar el responsable del seu nomenament com a treballadora en Imelsa sense cap tipus de funció. A més demana aclarir com va ser el procediment i qui va prendre la decisió que Eva Sarrión fóra el número 9 en la llista municipal del PP «quan ja se sabia que Imelsa estava sent investigada». Els socialistes exigeixen, a més, que el PP aclarisca si se li demanarà que renuncie al càrrec en el cas que alguns regidors populars dimitisquen i «tinguera opcions d’arribar a l’Ajuntament». «És impensable que algú que admet haver comés un delicte contra l’administració pública puga arribar a exercir com a representant públic i exigim a Maria José Pla que anticipe com ho impedirà», va afegir Reig. A més els socialistes demanen que la gestora provisional del PP faça públic «si Eva Sarrión contínua o no sent militant del seu partit».

Reig considera que «aquesta oposició que ens ha deixat en herència Alfonso Rus» cada vegada està més lluny de recuperar la credibilitat donat que s’obstina a mantenir les seues arrels assentades en «eixe passat recent tan lamentable». El portaveu socialista va convidar els populars «a fer neteja en les institucions i també l’interior del partit per a poder exercir d’oposició». «Xàtiva no es pot permetre tenir una oposició que no respon dels seus delictes i que a més es permet el luxe de donar-nos lliçons a aquells que cada dia patim les penúries de la seua mala gestió», va sentenciar el portaveu.

WhatsApp Portal de Xàtiva