El Programa Mentalis de Benestar Social reprèn la seua activitat

Les activitats es realitzen principalment a l’aire lliure per tal d’adaptar-se a les circumstàncies provocades per la pandèmia

189

L’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà i la regidora de Benestar Social Xelo Angulo han visitat aquest matí als participants del programa Mentalis, que s’ha reprès aquesta setmana adaptant-se a les circumstàncies provocades per la pandèmia.

«Donada la situació sanitària vam haver de suspendre pràcticament la totalitat de les activitats que teníem previstes per a la gent gran de Xàtiva, però malgrat no trobar-nos ja en estat d’alarma, l’evolució de contagis i la previsió incerta de l’evolució davant l’entrada de la grip i també de les pluripatologies que presenten la majoria de les persones usuàries ens han fet plantejar-nos aquest programa d’una manera que no implique estar en espais tancats, per poder oferir-los tots aquests recursos amb tots els beneficis que comporta, evitant al màxim els contagis», ha manifestat la regidora de Benestar Social Xelo Angulo.

El programa Mentalis ha tingut un resultat molt exitós en les darreres edicions, ja que facilita una rutina per a la gent major i suposa un punt d’encontre amb gent de la seua edat, per tal de pal·liar eixe aïllament que sol patir aquest col·lectiu. A més a més, el material d’estimulació i les manualitats realitzades augmenten eixa sensació de vàlua personal, a més de millorar les funcions cognitives i aspectes de la tercera edat.

«Estem contents de poder posar en marxa aquest programa, que està tenint molta acceptació per part de la gent gran de la nostra ciutat, especialment de la que comença a patir un deteriorament cognitiu. Des de l’Ajuntament hem donat la volta a la situació, oferint una alternativa que creguem que serà del seu grat».

L’activitat s’ha iniciat aquesta setmana, amb la realització de diverses activitats a l’aire lliure tant en la Glorieta José Espejo com en la pista esportiva del barri nord-oest, i estan previstes altres activitats com ara visites guiades als museus i a diferents edificis municipals, la pintada de quadres, i també un seguiment continu telefònic amb els familiars per a preparar tots els materials i totes les valoracions tutoritzades.

WhatsApp Portal de Xàtiva