El PP denuncia una nova pèrdua de subvenció del govern en matèria de patrimoni

131

Clínica dental Pablo Fos

PoolWork Xàtiva

El regidor del Partit Popular de Xàtiva, Eduardo Llopis, denúncia una nova pèrdua de subvenció per part de l’equip de govern, en aquest cas en matèria de patrimoni. Concretament es tracta d’una subvenció de la Generalitat Valenciana destinada a promoure la protecció, el foment i el desenvolupament del patrimoni i la dinamització cultural, i l’adequació i renovació de béns i espais municipals de la Comunitat Valenciana.

Efectivament, el mes de juliol passat es va publicar en el DOGV el Decret 22/2022, de 18 de juliol pel qual es van aprovar les bases reguladores per a la seua concessió i es van convocar les ajudes per a l’exercici 2022. Posteriorment, el 28 d’octubre es va reunir la comissió avaluadora per a valorar les 206 sol·licituds de subvencions presentades per diferents municipis, entre els quals no figurava Xàtiva. Finalment es va publicar el 30 de novembre la llista de 132 municipis beneficiaris.

Entre aquests es troben poblacions com Gandia, que ha obtingut la subvenció per a dur a terme la restauració del campanar de la seua col·legiata, Alcoi per a consolidar i posar en valor el seu museu arqueològic municipal, Peníscola per a adequar i renovar vials principals del barri antic, Cocentaina per a recuperar un tram de muralla i altres de la nostra comarca com Cerdà per a rehabilitar el seu palau del Marqués de Montortal o Montesa per a escometre obres d’intervenció arquitectònica i arqueològica al seu castell.

Des del Partit Popular es pregunten com és possible que Xàtiva amb el seu important i ric patrimoni (no sols historicoartístic) no s’haja acollit a aquesta ajuda, «potser no precisa d’actuacions semblants? És obvi que, a la vista de tots, excepte del govern socialista que presideix Roger Cerdà, Xàtiva precisa (i de quina manera) qualsevol tipus d’actuació destinada a protegir conservar i mantindre en bon estat el seu patrimoni».

«Es dona la circumstància que en el Ple municipal del passat mes de maig es va aprovar una moció presentada pel Partit Popular per a escometre la reparació dels danys que en forma de goteres va patir la nostra col·legiata basílica de la Seu sense que hui dia es conega cap actuació. Per no parlar de l’estat de deterioració de les muralles del castell, o la façana de l’església del convent de santa Clara, així com el mal estat que presenta el ferm de no pocs carrers del centre històric o l’abandó en el qual Roger Cerdà té sumit a bens municipals com la plaça de bous, l’hotel Murta, l’antiga estació de Ferrocarril, etc.».

En definitiva, conclou l’edil popular, “Xàtiva no pot permetre’s continuar perdent oportunitats que milloren les seues perspectives de creixement i desenvolupament integral per la ineficàcia i la ineptitud d’un govern col·lapsat com el que presideix Roger Cerdà”.

WhatsApp Portal de Xàtiva