El PP de Xàtiva mostra la seua satisfacció pel consens en la rehabilitació de la Seu

El Partit Popular de Xàtiva ha denunciat la falta de recursos de la Seu a l'hora de fer front al manteniment i rehabilitació d'aquesta emblemàtica edificació local.

215

El mes de març passat, després dels diversos episodis de fortes pluges patits de llarg a llarg de tota la província de València, queia part del sostre del vestidor de canonges de la Col·legiata de Santa María de Xàtiva, coneguda com la Seu.

La Seu està declarada com a Bé d’Interés Cultural (BIC). Amb una planta més ampla que la de la Catedral de València, des que Benet XIII va decretar l’elevació a Col·legiata, el seu desenvolupament ha estat marcat pels fets històrics esdevinguts a Xàtiva, unint el seu propi destí al de la ciutat.

No podem abandonar a la seua sort el nostre patrimoni. Les administracions tenen l’obligació de conservar-ho i mantindre-ho en bon estat com a manera de preservar la nostra història, cultura i tradicions”, denúncia el popular Eduardo Llopis.

La proposta popular es materialitza després de tindre coneixement de les ajudes atorgades per a la restauració del campanar de la Col·legiata de Gandia des del Consell i la Diputació. Una intervenció valorada en més d’un milió d’euros, que els populars xativins entenen necessària però també ho són les reparacions dels danys ocasionats en la Seu de Xàtiva.

Des del Partit Popular ens alegrem d’haver aconseguit el consens necessari i esperem que, més prompte que tard es materialitze en fets concrets. Així mateix, convindria aprofitar aquest consens per a donar visibilitat a l’estat de precarietat en què es troba el centre històric de Xàtiva i arrancar igualment el compromís de la Diputació Provincial i la Generalitat Valenciana, per a abordar una rehabilitació integral d’aquest”, conclou Llopis.

WhatsApp Portal de Xàtiva