L’Ajuntament de Xàtiva ha aprovat aquest matí en l’últim plenari de l’any el pressupost definitiu per a l’exercici 2020, després de les al·legacions presentades pel regidor d’Hisenda per tal d’esmenar el pressupost aprovat inicialment en octubre, i que es fonamenten en la integració de les partides pressupostàries del Consell Esportiu Municipal en el pressupost general i en la modificació en el capítol de recursos humans per al proper exercici. Cap de les dos esmenes implica una modificació de les quantitats previstes al pressupost, i ha eixit avant amb els vots a favor del PSPV-PSOE i Ciutadans, i els vots en contra de Xàtiva Unida i el Partit Popular.

“Aquest és un pressupost amb el qual la ciutat ha de sentir-se orgullosa, ja que arribem a xifres d’inversions que fa molts any que no teníem, amb 4,5 milions centrats en qüestions d’infraestructures relacionades amb els serveis públics, en polítiques socials, en la sanitat i en l’educació”, ha manifestat l’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà, qui ha afegit que “en definitiva, junt amb els pressupostos de la Generalitat Valenciana que confirmen els 20 milions d’euros d’inversió per a la nostra ciutat en els propers 4 anys, es confirma aquest primer pressupost expansiu que va a apostar per les polítiques socials i per la generació d’ocupació d’una manera decidida. Aquest pressupost farà que la ciutat avance progrese i ho faja sense deixar a ningú enrere”.

Ciutadans també va donar el seu vot favorable a la proposta, mentre que els grups de l’oposició la van rebutjar. Xàtiva Unida justifica el vot en contra al·legant que “és la postura que hem seguit durant tot el procés”, mentre que el Partit Popular va insistir en que “aquest pressupost castiga als ciutadans amb la pujada d’impostos”.

Altre dels punts que ha estat aprovat, amb els vots favorables del PSPV-PSOE i de Ciutadans, l’abstenció del Partit Popular i el vot en contra de Xàtiva Unida, ha estat la modificació puntual de la relació de llocs de treball. “Tots els casos de l’Ajuntament s’han sotmès a revisió, encara que la millora de les condicions afecta finalment una seixantena de treballadors. Després de quatre anys era necessària la superació d’algunes limitacions a l’hora de remunerar alguns serveis específics, eliminant retribucions via productivitat i meritacions per les festes, que era el que demanava l’oposició”, ha explicat el portaveu socialista i regidor de Recursos Humans Ignacio Reig, qui ha recordat que “també es converteix ocupació precària en fixa, consolidant el treball públic com demandava la mesa de negociació”. Reig ha reconegut que “evidentment una negociació com aquesta dels llocs de treball difícilment serà satisfactòria per a tots, però la intenció és buscar el consens amb els representants dels treballadors, sempre dins del marge de la legalitat”.

L’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, ha afegit que “aquesta és una dinàmica que anem a encetar, i la intenció del govern és fer de manera anual modificacions relatives d’aquesta RLT. Durant l’any es van fent canvis a l’estructura de treball i hem d’acostumar-nos a tindre reservada una quantia per fer les modificacions pertinents, reconeixent la tasca dels treballadors de l’Ajuntament de Xàtiva”.

Héctor Cuenca (Xàtiva Unida) va defendre el vot contrari de la seua formació al·legant “una manca de negociació en aquest sentit, molt escassa, amb un vot contrari dels sindicats”. Pel que fa al Partit Popular, la seua portaveu Maria José Pla ha explicat la seua abstenció assegurant que “aquesta modificació puntual no compta amb l’aprovació dels sindicats, perquè es torna a fer sense comptar amb tots els treballadors de l’Administració, sense obeir a criteris dictats per la raó, però com compta amb l’aval tècnic i per respecte als treballadors que estan inclosos, el nostre vot és l’abstenció”.

A més a més, també s’han aprovat els estatuts del nou Consell Esportiu Municipal, que passa a ser un Consell Sectorial de l’Ajuntament, amb els vots a favor del PSPV-PSOE, Partit Popular i Ciutadans, i l’abstenció de Xàtiva Unida; a més de les tres mocions presentades pels grups municipals. La moció presentada per Xàtiva Unida per tal de definir un Pla Estratègic de Subvencions que puga ser gestionat per l’Ajuntament, va eixir endavant amb els vots a favor de PSPV-PSOE, XU i Cs, i l’abstenció del Partit Popular, mentre que la moció del Partit Popular sobre l’estudi de la Reducció de l’import de les multes del servei d’ORA i la moció de Ciutadans per reconèixer l’ofici d’artista faller com a professió, van ser aprovades per unanimitat.

WhatsApp Portal de Xàtiva