Clínica dental Pablo Fos

PoolWork Xàtiva

L’Ajuntament de Xàtiva va realitzar aquest dissabte el plenari municipal corresponent al mes de febrer, en el qual s’han aprovat diferents punts com ara una nova modificació de pressupost per modificar l’annex d’inversions, el qual ha comptat amb els vots favorables del PSPV-PSOE, Xàtiva Unida i la regidora Maria Beltrán, les abstencions del Partit Popular i el vot en contra del regidor no adscrit Juan Giner.

Amb aquesta modificació podrem impulsar algunes de les propostes del capítol d’inversions de 2023 per l’increment de preus sobre els projectes inicials o pel canvi de denominació de la partida corresponent”, ha indicat el regidor d’Hisenda i portaveu socialista Ignacio Reig, qui ha fet esment a algunes actuacions com ara les obres d’urbanització de la carretera de Genovés, la liquidació de la reforma integral del Centre d’Estimulació Primerenca o el canvi de gespa d’un dels camps de futbol del poliesportiu Les Pereres.

D’altra banda, el plenari municipal també ha aprovat, en aquest cas per unanimitat, el I Pla Estratègic de Serveis Socials 2023-2026. La regidora socialista Xelo Angulo ha agraït el suport a aquest document i ha indicat que “des de l’Ajuntament es treballa de forma interna i externa, participativament, per crear un instrument de planificació d’una forma molt sistematitzada, recopilant la informació de fonts secundàries per fer un anàlisi sociodemogràfic i socioeconòmic”.

Per la seua part, la regidora de Xàtiva Unida Amor Amorós ha declarat que “els Plans estratègics que s’estan impulsant des de l’Ajuntament són importantíssims perquè defineixen com vol la institució que siga el futur de la nostra ciutat. Aquest Pla està contextualitzat, treballat des de i per les persones del departament, pel que és un Pla sincer amb línies estratègiques d’intervenció realistes i un calendari per executar les accions».

Pilar García Morell (PP) ha indicat que “l’únic ‘però’ és que el Pla naix per obligació i no per voluntat municipal, però ha sigut consensuat per les persones que van a treballar-lo pel que votarem a favor”. La regidora no adscrita Maria Beltrán, per la seua part, ha afirmat que “aquest Pla servirà com a guia de les actuacions de polítiques públiques a nivell municipal donant solucions i anticipant-se a les situacions que poden sorgir”.

Altre punt aprovat per unanimitat ha estat el de l’aprovació del Pla de Mesures Antifrau. “Aquest Pla es realitza per garantir que les actuacions que fa l’Ajuntament de Xàtiva vinculades al Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència estiguen lliures d’interessos, de frau i de corrupció”, ha assegurat la regidora de Règim Interior del PSPV-PSOE Xelo Angulo, qui ha afegit que “en aquest Ajuntament adoptem una posició de tolerància zero davant el frau, i amb aquesta proposta reafirmem la nostra voluntat de lluitar activament des de la nostra administració”.

Entre les principals mesures de prevenció es troben l’aprovació d’una declaració institucional, el Codi Ètic i de Bona Conducta, i s’està treballant en la Declaració d’Absència de Conflictes d’Interessos.

Dia de la Dona

Com tots els anys, el plenari municipal també ha mostrat el seu compromís amb el Dia Internacional de la Dona que se celebra el 8 de març, amb l’aprovació per unanimitat de la moció per tal d’adherir-se a la declaració institucional de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies amb motiu del 8M.

«Aconseguint la unanimitat demostrem com a representants públics que és un treball compartit entre totes les forces polítiques, i més en aquests temps en els quals creixen les veus crítiques contra aquestes polítiques. Em senc orgullós de l’aportació de tots els regidors i regidores, formen part del govern o no, i espere que aquesta unanimitat puga perdurar en el temps», ha manifestat l’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà.

Per la seua part, la regidora d’Igualtat Lena Baraza (PSPV-PSOE) ha indicat que “són molts els avanços que hem aconseguit com a societat pel que fa a la igualtat. No obstant això som conscients que encara ens queda molt de camí per recórrer”.

La regidora de Xàtiva Unida Cesca Chapí ha declarat que aquest Ajuntament està compromès en la concreció d’una societat més igualitària i ha assegurat que “des de fa anys ens uneix un objectiu comú, i atenent a les necessitats i demandes de la societat xativina s’han dut a terme mesures concretes per a aconseguir la igualtat de gènere, i hem de continuar en eixe sentit, amb les accions i la temporalització on s’avalua, es revisa i es va el seguiment a aspectes tan important com la transmissió dels valors igualitaris, l’empoderament o la participació de les dones en el desenvolupament social”.

La regidora no adscrita Maria Beltrán ha felicitat “a tots els col·lectius que formen part d’aquestes activitats per la seua tasca al llarg de tot l’any. La societat xativina sempre es mostra unida davant la repulsa de la violència contra les dones”; i la regidora popular Pilar García Morell ha exposat que “amb aquesta declaració commemorem la lluita de les dones per la igualtat i des del nostre grup seguirem lluitant per a que els jutjats de violència de gènere tornen a Xàtiva, una ciutat eminentment de serveis”.

En aquest sentit, la regidora Lena Baraza ha respost a la interpel·lació recalcant que “no hem perdut un jutjat de violència de gènere perquè no teníem un jutjat de violència de gènere. El que hem perdut són les competències en aquest aspecte, i precisament ahir mateix s’anunciava per part de Conselleria la possibilitat de que la nostra ciutat acollisca un jutjat d’aquestes característiques”.

WhatsApp Portal de Xàtiva