El Pacte Territorial la Costera- Canal aposta per mitigar la bretxa digital

L'import de la subvenció ascendeix a 120.000 €, i a diferència d'anys anteriors, el període d'execució serà inferior a un any.

65

EOI Xàtiva

Clínica dental Pablo Fos

PoolWork Xàtiva

El Pacte Territorial ha rebut una subvenció del Servei Valencià d’Ocupació (Labora) per import de 120.000 €. La seua duració serà fins al 31 de març, i durant aquest període s’executaran determinades actuacions dirigides a diferents col·lectius per a pal·liar la crisi econòmica que el mercat laboral està patint com a conseqüència de la Covid2019.

L’itinerari del projecte es fonamentarà en dues línies de treball, el coaching tecnològic i la gestió empresarial a les comarques de La Costera i La Canal de Navarrés. En ambdues es duran a terme activitats per a reduir la bretxa digital en els grups de persones i empreses més afectades per la pandèmia.

La línia dirigida a l’entorn tecnològic està orientada tant a persones desocupades com autònomes a les quals, a través de diferents tallers teoricopràctics dividits en diversos mòduls, les persones assistents rebran un acompanyament en l’entorn de les noves tecnologies.

Altre recorregut que es durà a terme serà el basat en la renovació empresarial, un tipus de regeneració centrada en la reconstrucció econòmica d’aquelles persones que treballen per compte propi, posant l’accent en el xicotet comerç. Matèries com la gestió de tresoreria i el màrqueting seran els punts centrals sobre els quals incidiran aquestes accions.

Així mateix, i seguint amb la línia anterior, es continuarà amb el Programa Mentor, que data del 2017, i que enguany inclou a més un capítol dedicat a la transmissió d’empreses, una línia de treball pionera en el territori.

«Continuem desenvolupant projectes i estratègies per a fomentar la formació i impulsar l’empleabilitat de les persones del territori a través de les noves tecnologies», ha apuntat la presidenta del Pacte, Ma José Tortosa, qui ha incidit en què «a més, enguany hem apostat per l’emprenedoria amb especial suport al xicotet comerç, un sector castigat per aquesta situació i al qual pretenem dinamitzar amb la col·laboració públic-privada».

La subvenció obtinguda permetrà la contractació de personal tècnic i de suport per a la seua correcta execució en les àrees d’administració, econòmiques, màrqueting, orientació laboral, informàtica i comunicació.

Cal recordar que aquest projecte està emmarcat en les ajudes EMPACE 2020 de Labora, destinades a fomentar els Acords Territorials en matèria d’Ocupació i Desenvolupament Local a la Comunitat Valenciana. El Consell està compost per les Mancomunitats La Costera-Canal i La Canal de Navarrés, i associacions empresarials com Adexa i Xàcex, i Associem Canals, així com els principals sindicats del territori, CCOO i UGT.

WhatsApp Portal de Xàtiva