Solopizza Xàtiva

Treballadors del Programa de Polítiques Inclusives de Benestar Social cobriran aquest servei

El regidor de Falles i Festes, Pedro Aldavero, ha anunciat que el Museu Faller de Xàtiva estarà obert al públic durant tot el mes de març. La mesura ha estat possible gràcies a la disponibililitat de personal auxiliar provinent del Programa de Polítiques Inclusives (PI) que desenvolupa el departament de Benestar Social.

El museu faller romandrà obert del 2 al 31 de març. Els horaris de visita seran, de dimecres a dissabte, d’11 a 13h i de 17’30 a 19’30h, i diumenges de 10 a 14h. Aquestos horaris venen condicionats per les circumstàncies laborals del personal del PI, ja que els beneficiaris treballen quatre hores al dia durant cinc dies a la setmana. D’altra banda, es considera que obrir el museu faller diumenge facilita la visita de turistes.

El regidor Pedro Aldavero avança que “intentarem que aquesta apertura es mantinga en el temps, depenent de la disponibilitat de personal auxiliar que tinga l’Ajuntament, ja que hi ha molts serveis que cobrir. No obstant, tenim el compromís de que el museu faller incremente la seua activitat”.

El Programa de Polítiques Inclusives de l’Ajuntament de Xàtiva (PI) es va iniciar en març de 2016. Durant el durant el passat any es va procedir a realitzar dos períodes de contractacions que van començar en març i en octubre de 2016. Cadascuna d’aquestes fases va suposar la contractació de 15 persones per un període de 6 mesos. Finalitzat el període de contractació, Serveis Socials va emetre un informe de satisfacció sobre el desenvolupament de l’experiència de tots els beneficiaris del programa. Fins el moment, el PI ha donat treball a 30 usuaris de serveis socials, als quals s’han sumat recentment 6 persones més amb diversitat funcional.

WhatsApp Portal de Xàtiva