El Gran Teatre de Xàtiva va acollir l’estrena absoluta de l’òpera-musical “Isabel.la qui tollis pecata mundi”

128

Clínica dental Pablo Fos

PoolWork Xàtiva

El Gran Teatre de Xàtiva va acollir l’estrena absoluta de l’òpera-musical “Isabel.la qui tollis pecata mundi”, una obra transgressora, feminista i amb un transfons reivindicatiu de plena llibertat.

L’autor de l’obra i idea original és del periodista xativí Vicent Soriano, mentre que la posada en escena i diàlegs foren de Kike Llorca. David Barberà va compondre la musica de totes les cançons i va estar a acompanyat de Pablo Barrios. Les sopranos que donaren vida a este obra exitosament representada foren Carmina Sánchez, Alba Fernández Cano, Marian Torres, Carmen Bosó, Inca Ripoll i Paula Valiño.

L’argument principal de l’obra és la negació a renunciar a cap desig, a cada carícia, i a cada moment d’èxtasi, el que provoca una penitència per part de la protagonista (Isabel.la) que la tindrà confusa i plena de dubtes.

La penitència es presenta en forma de consciència, companya inseparable de la seua soledat, de les quatre parets que l’envolten en un convent, però d’un pensament lliure que fa d’Isabel.la sentir que la carn és carn, el sexe pot ser oració i el plaer el fet més infinit i desitjable. Tot això enriquit amb unes cançons dolces inspirades en aquelles primeres poetisses, del segle XV, les quals la majoria d’elles foren religioses. L’obra barreja aquells temps passats amb l’actualitat, i segons els seus creadors “Isabel.la qui tollis peccata mundi” és un cant a la llibertat de totes les dones.

I és també una lluita per trencar els cànons establerts que limiten la capacitat de sentir-se lliure i gaudir de la pròpia llibertat per a explorar els camins del plaer i la bellesa.

A partir d’aquesta perspectiva és va desenvolupar la representació de tota l’obra amb una escenografia minimalista, realista i íntima que ajuda a concretar un context atemporal. Un llit, unes reixes, unes cortines, i poca cosa més, són els elements que es proposaren al públic per a crear un espai que motivara la imaginació de l’espectador, que es va entregar totalment a Isabel.la.

Una estrena absoluta d’una obra musical i operística que sense cap dubte donarà que parlar en un futur, amb noves representacions com la que varem poder gaudir al Gran Teatre de Xàtiva.

WhatsApp Portal de Xàtiva