Clínica dental Pablo Fos

PoolWork Xàtiva

El Fons Valencià per la Solidaritat va celebrar dimecres 27 de juny a Xàtiva la seua Assemblea General de Socis. La reunió es va realitzar al Saló de Visites del Castell de Xàtiva i van participar representants d’ajuntaments i mancomunitats sòcies de l’entitat.

L’encarregat d’obrir l’Assemblea va ser l’Alcalde de la ciutat, Roger Cerdá i Boluda, que va donar la benvinguda als alcaldes/sses i regidors/es assistents, i en la seua intervenció va posar en valor el treball de l’entitat en els seus 24 anys d’existència, així com el fet de què la trajectòria del Fons sempre ha estat lligada a Xàtiva.

L’Assemblea va estar presidida per la Presidenta de l’entitat, Xelo Angulo Luna, Regidora de Majors, Benestar Social i Promoció Humana de Xàtiva; el Vicepresident,Toni Sánchez Aguado, Regidor de Serveis Socio-sanitaris, Serveis Socials, Sanitat i Salut de Canals; la Secretaria del Fons, Francisca Juan Castelló, Regidora de Serveis Socials de La Llosa de Ranes; i la Tresorera, Dolors Moreno Ull, Regidora de Benestar de Polinyà de Xúquer.

Entre els punts tractats i aprovats figuraven: ratificar les altes i baixes de socis; aprovar el canvi de representants i cobrir las vacants en la Junta Executiva de l’entitat; aprovar el balanç i la memòria de gestió de l’exercici 2015; aprovar el pressupost de 2016 i el programa de activitats anual; i finalment obrir un torn de precs i preguntes.

L’Assemblea va aprovar l’ingrés en l’entitat dels Ajuntaments de Bufali, La Font de la Figuera, Vallada, Benifaió, València i Novetlè; així com va acordar les baixes dels Ajuntaments de Coves de Vinromà i Càrcer (actualment hi ha 93 ajuntaments i 9 mancomunitats de municipis socis). Així mateix es va aprovar el canvi de representants i cobrir las vacants en la Junta Executiva de l’entitat, causa baixa la Tresorera del Fons, Cristina Oliver Regidora de l’Ajuntament de Barxeta; i la substitueix la Regidora de Polinyà de Xúquer, Dolors Moreno; així mateix també hi ha un canvi de representant a l’Ajuntament de Vila-real, passant a ser el titular el Regidor de Cooperació Álvaro Escorihuela. Finalment, el Fons va aprovar el balanç i la memòria de gestió de l’exercici 2015 i el pressupost de 2016 i els projectes de cooperació a finançar en 2106.

Projectes 2015. Han estat 8 en total; desenvolupats a Equador, Bolívia, Haití, Colòmbia, Síria, Nepal, i la Comunitat Valenciana; i repartits de la següent forma: 4 de cooperació, 3 de emergència/ajuda humanitària i 1 d’educació al desenvolupament/sensibilització.

Els projectes de desenvolupament han estat :“Experts Municipals Voluntaris-IV Edició”, programa de cooperació tècnica amb municipis de Bolívia i Equador; “Enfortiment institucional i dinamització turística de la Mancomunidad del Pueblo Cañari per al desenvolupament socioeconòmic” (Equador); “Posada en marxa d’un programa de salut de proximitat en la secció de proximitat en la secció comunal de Gaillard en la Comuna de Cayes Jacmel (Haití); projecte de “Beques d’estudi en el Centre Educatiu San Rafael de Copacabana” (Colòmbia).

Projectes de emergència/ajuda humanitària: un per atendre als damnificats pel terratrèmol de Nepal, (a través de l’ONGD Save The Children), i dos en Síria i països limítrofs per a atendre els refugiats desplaçats pel conflicte civil en el país (a través d’ACNUR i UNRWA).

Programa “Municipis Solidaris”, d’Educació al desenvolupament i sensibilització”,que cada any acosta el Fons i la seua cooperació als municipis socis. Aquest Esany s’han organitzat i realitzat per part del Fons 61 activitats, en 27 municipis diferents i amb la participació de 2.476 persones.

Projectes 2016 (aprovats):

  • “Experts Municipals Voluntaris, V Edició” (programa cooperació tècnica a desenvolupar amb contraparts del Fons a El Salvador, Equador i Bolívia).
  • “Fons Llavor” (projecte per identificar i formular noves col·laboracions en terreny).
  • “Enfortiment soci productiu de la Cooperativa de Producció Artesanal Padre Rafael González del Cantón de Biblián” (Equador).
  • “Enfortiment de les polítiques municipals de gènere a San José de Chiquitos” (Bolívia).
  • “Joves Chiquitanos, Chiquitanas, Guarayos i Guarayas construint ciutadania” (Bolívia).
  • “Enfortint l’acció política de les dones” (Bolívia).
  • “Beques d’estudi al Centre Educatiu San Rafael de Copacabana (Colòmbia).
  • “Municipis Solidaris” (programa d’educació per al Desenvolupament i sensibilització, a desenvolupar la seues activitats als municipis socis del Fons).
  • “Fons d’ Emergències i Acció Humanitària”.

El cost total dels projectes aprovats és de 331.487,94

Xelo Angulo, Presidenta del Fons, es mostra satisfeta amb el treball desenvolupat al llarg del 2015: “malgrat la crisi econòmica que encara afecta i de manera general els ajuntaments, sumat a la falta de voluntat política, el descrèdit de la cooperació valenciana pels casos de corrupció, i el fet de posar a competir la pobresa local amb la pobresa global, el Fons, com entitat municipalista per la cooperació i de lliure adscripció, ha aconseguit continuar amb el seu treball i convertir-se en un actor destacat dins el marc de la cooperació valenciana, i això és d’agrair a tots els seus ajuntaments, municipis i alcaldes/sses i regidors/es representants”.

 Angulo marca com a reptes per a la legislatura: “l’increment del pressupost de l’entitat, com a element indispensable per al desenvolupament de projectes que pugem considerar-se rellevants en cooperació i especialment en el territori on es desenvolupen; l’ampliació del nombre de països i processos de col·laboració; el creixement en el nombre de socis del Fons i la vinculació dels mateixos a l’activitat de l’entitat, per garantir la importància i vinculació dels mateixos a l’activitat de l’associació com a única entitat en cooperació descentralitzada municipal de la Comunitat Valenciana; i el creixement i enfortiment de les relacions institucionals, especialment amb les administracions valencianes”.

WhatsApp Portal de Xàtiva