Ignacio Estrela presenta el seu documental sobre l’artista José Segrelles

També han treballat en el projecte els xativins Edu Francés, Kiko Díaz, Óscar Garrit i el fotògraf mort enguany, Vicent Garrido.

326

El projecte, que es va iniciar en 2015, reivindica la influència de Segrelles en artistes de tot el món. Ha sigut rodat en Espanya i Mèxic, on van entrevistar el cineasta Guillermo del Toro; a Suïssa per a parlar amb John Howe, l’il·lustrador de “El senyor dels anells”; i als EUA on l’il·lustrador William Stout assegura que Segrelles és el millor il·lustrador de fantasia del món.

Segrelles pertany a la més selecta llista dels grans de la il·lustració mundial, d’aquells grans creadors que expandeixen les històries que il·lustren. És un creador total, un mestre de la narrativa i un tresor mundial”.
Guillermo del Toro

El documental s’estrena comercialment la setmana vinent als cinemes Babel de València:

Dijous 05 novembre 21.50
Divendres 06 novembre 18.30
Dissabte 07 novembre 16.30

SINOPSI

El pintor valencià, José Segrelles (1885-1969) és un dels il·lustradors més influents en artistes contemporanis. A través de les seues més de 5.000 obres es reconeix la universalitat de la seua figura artística, que ja en els anys vint i trenta del segle XX va aconseguir el reconeixement internacional. El seu treball es va publicar en revistes i periòdics espanyols, anglesos, francesos i americans com: La Esfera, Blanco i Negro, The Illustrated London News, The Sketch, Cosmopolitan, Redbook, Fortune, The American Weekly, The New York Times…

Dominà diferents tècniques, com l’aquarel·la, oli, gouache, aigualida, plumilla, cera… amb les quals va il·lustrar més de 50 llibres: “L’Odissea”, “El lazarillo de Tormes”, “Contes d’Edgar A. Poe”, “Contes de Hoffman”, “La Ilíada”, “Fausto”… destacant els dos volums de “Les mil i una nits”, les dues parts de la luxosa edició del “Quixot” d’Espasa-Calpe i les quatre novel·les que va il·lustrar per a Blasco Ibáñez.

Va ser cartellista d’empreses nord-americanes com Ford, Packard i Lincoln. El seu cartell de les noces de plata del F.C. Barcelona, juntament amb 20 de les 45 obres que han estat exposades a les sales del museu blaugrana, han sigut vistes per milions de visitants. També pengen obres seues en el Museu de la Real Federació Espanyola de Futbol.

Va realitzar nombrosos cartells publicitaris i esportius com els del Moto club de Catalunya, la Companyia Espanyola de Turisme, la Volta Ciclista a Catalunya, el primer cartell de Falles en 1929…

Com a pintor de temes religiosos va treballar en nombrosos llenços i retaules que van ser destruïts durant la guerra civil. Les seues obres poden veure’s fins i tot al Vaticà.

BIOGRAFIA Ignacio Estrela

Director productor valencià. Treballa en el món audiovisual des de 1999 com a operador de càmera, realitzador i productor de programes per a televisió, retransmissions esportives, concerts de rock i música clàssica. Treball que compagina amb la seua vertadera passió que és cinema. En 2007 crea la seua productora Estrela Audiovisual amb la qual ha produït dos programes de televisió i 7 projectes cinematogràfics, 6 dels quals han sigut dirigits també per ell.

FILMOGRAFIA com a director

El Mico – 2011 – 106 min – llargmetratge ficció
El jove Ribera – 2014 – 53 min – curtmetratge documental
El mestre del judici de Salomó – 2015 – 64 min – llargmetratge documental
1000 Km – 2018 – 61 min – llargmetratge documental
Pinazo. Notes i pensaments -2019 – 88 min – llargmetratge documental
Segrelles. Il·lustrador universal – 2020 – 92 min – llargmetratge documental

Actualment està produint un llargmetratge documental sobre el dissenyador Francis Montesinos i aquesta setmana ha començat el rodatge d’un altre llargmetratge documental sobre el dissenyador Javier Mariscal.

WhatsApp Portal de Xàtiva