El Departament de Salut inverteix més de 3 milions contractant 563 professionals per a substitucions d’estiu

121
  • Tots els centres de salut i atenció continuada del departament romandran oberts durant l’estiu
  • S’optimitzen els recursos humans per a garantir la qualitat assistencial en atenció hospitalària

El pla de vacances de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública està contractant 563 professionals per al període vacacional en el departament de salut Xàtiva-Ontinyent. Aquest pla suposa una inversió total de 3.637.390 euros dels quals 1,1 milions es dedica a atenció primària.

En concret s’ha contractat 48 mèdics/ques, 164 infermers/es, 123 Tècnics/es de cures en infermeria (TCAE), 77 zeladors, 90 Auxiliars Administratius/ves tres fisioterapeutes i tres matrones així com més de 50 tècnics sanitaris de diverses especialitats.

Amb aquestes contractacions noves durant el període vacacional s’assegura el manteniment de l’obertura de tots els centres d’atenció primària i punts d’atenció continuada d’urgències d’atenció primària.

En l’àrea hospitalària la contractació d’aquest personal permetrà mantindre els serveis centrals dels dos hospitals del Departament. A l’Hospital d’Ontinyent es crea una unitat temporal per a atendre pacients de curta estada atesos per facultatius de medicina d’urgències i un especialista de
medicina interna i es contempla el trasllat a Xàtiva d’aquells pacients que requerisquen una estada superior d’aquesta especialitat mèdica.

Amb aquesta solució s’optimitzen els recursos humans disponibles en l’àrea de facultatius especialistes i s’aprofita la disponibilitat de dos hospitals en
el mateix departament per a mantindre la qualitat assistencial a tota la població.

En atenció primària alguns consultoris auxiliars presentaran canvis en els seus horaris d’atenció mèdica així com consultes compartides durant el matí
en aquells nuclis amb menor població estival, mantenint l’atenció d’urgències 24 hores en els punts habituals i l’obertura de tots els centres de salut capçalera de zones bàsiques.

A més de les inversions en recursos humans el departament de salut Xàtiva Ontinyent ha vist incrementar un 111% les seues inversions en infraestructures i equipament de l’últim any passant de 14.923.005 euros en 2021 als 31.512.004 del present exercici que està permetent la construcció del nou hospital d’Ontinyent, l’hospital de dia de Xàtiva així com les ampliacions dels centres de salut de Quatretonda, Bocairent i Navarrés i millores en consultoris auxiliars.

WhatsApp Portal de Xàtiva