El COR bonificarà un de cada quatre rebuts per reciclar

El COR augmenta el repartiment de bonificacions, dels 15.000 de l'any passat a més de 49.000

182

La comissió de govern del Consorci de Residus V5 – COR acaba d’aprovar la proposta de bonificacions sobre la taxa del servei de transferència, transport, valorització i eliminació de residus i dels ecoparcs.

Finalment, seran més de 49.000 rebuts que rebran algun tipus de descompte del COR. 1 de cada 4 rebuts de les cinc comarques del COR tindrà descomptes. Unes xifres que demostren com el missatge de conscienciació del COR pel reciclatge segueix calant profund entre la ciutadania, superant amb escreix les 15.000 bonificacions de l’exercici anterior.

Els tres municipis que despunten en nombre de bonificacions són: Ontinyent (5509), Oliva (4143) i Xàtiva (4134). Cal recordar que Ontinyent se situa com el municipi que més visites va realitzar als Ecoparcs del COR durant el primer trimestre de 2019, amb 13.000 visites.

Cal recordar que, durant 2018, any pres com a referència, els ecoparcs del COR han registrat, íntegrament 263.101 entrades, en la modalitat fixa i mòbil, (52% i 48%, respectivament)

En la taxa d’aquest any hi haurà un total de 5490 bonificacions de quinze euros i 8015 de deu. També, aquells ciutadans inscrits en els programes de compostatge domèstic del COR rebran 12 euros addicionals, acumulables als descomptes per l’ús dels ecoparcs. 35.431 famílies rebran algun tipus de descompte, per baix dels 10 euros.

Inspirats en la màxima de ‘qui més recicle que pague menys en el seu rebut’ el COR compleix així la seua promesa de recompensar les veïnes i veïns de les cinc comarques del COR més responsables en matèria de medi ambient, sent un exemple a seguir’, afirmen des del COR. El president de l’entitat, Roger Cerdà, afirma que ‘hem fet un esforç enorme, en poc més de dos anys, per passar de 2 ecoparcs a més de 20 i posar en funcionament els 11 mòbils, evitant que molts residus es tracten de manera inadequada i premiant als veïns més responsables’.

Què es bonifica i com es comptabilitza?
Des meu compte ambiental es premien especialment els residus més perillosos, com és el cas de les piles o de les bateries domèstiques, amb les que s’obtenen 60 punts per quilo. Altres residus perillosos com olis de motor, envasos fitosanitaris, llums, aerosols, filtres d’automoció, draps contaminants o productes fotoquímics tindran una puntuació de 50 punts, el mateix que les pintures en el seu envàs, olis de cuina, radiografies, tòners i cartutxos de tinta o els residus de campanyes solidàries (taps, roba usada, joguets, ulleres …). Per contra, aquells residus que tenen ja estipulada una eixida natural amb contenidors habilitats com és el cas de plàstics, el paper i el cartró o el vidre, donen menys puntuació. Els xicotets electrodomèstics i l’electrònica (ordinadors, televisors, pantalles led, components informàtics …) atorguen 5 punts, mentre que els grans electrodomèstics i els aparells d’aire condicionat, o els pneumàtics fora d’ús deixen 2 punts.

WhatsApp Portal de Xàtiva