El Consell Escolar Municipal dóna llum verda per a la jornada continua al Teresa Coloma

568

Dijous passat es va celebrar el Consell Escolar Municipal de Xàtiva. A més d’aprovar les activitats extraescolars del curs 2016-2017 i constituir la comissió municipal d’escolarització de secundària, el Consell Escolar va abordar el pla específic d’organització de la jornada escolar en el CPEI Teresa Coloma.

La unanimitat dels membres del consell va aprovar l’elaboració d’un informe favorable per part de l’Ajuntament de Xàtiva, de manera que aquest centre puga continuar el seu procés de cara a la implantació de la jornada continua.

En aquest sentit, la regidora d’Educació, Amor Amorós creu que “l’Ajuntament ha d’afavorir els processos democràtics i de participació. Al final, seran els pares qui decidiran si volen o no jornada continua en el centre escolar on van les seues filles”.

El pas següent és que tant dos terços dels membres del claustre com dos terços del consell escolar del centre aproven en votació el pla d’organització de jornada. Arribat el cas, la direcció territorial de la Conselleria d’Educació hauria d’autoritzar la celebració d’una consulta a les famílies dels alumnes del Teresa Coloma, que hauria d’arreplegar almenys les votacions del 55% del cens de famílies del centre. En cas d’uns resultats favorables a aquest canvi, l’última paraula la tindria conselleria, qui hauria d’autoritzar el pla de jornada continua.

Segons comenta Amorós, “és de destacar que el Teresa Coloma duu tres anys madurant aquest projecte i s’ha decidit ara. S’han creat dues plataformes a favor de la jornada continua, tant de familiars com de mestres”, informa la regidora.

WhatsApp Portal de Xàtiva