El Consell de la Joventut de Xàtiva llança la campanya “Jove Associa’t!” per a promocionar l’associacionisme juvenil

816

Amb aquesta campanya es pretén crear espais de trobada perquè els joves que comparteixen interessos comuns puguen treballar conjuntament al voltant d’aquests i realitzar propostes d’activitats i campanyes. A més açò es complementarà amb el “Laboratori d’associacions” amb el qual el CJX oferirà assessorament i suport a aquells grups de joves que vulguen fer un pas endavant i formar una nova associació.

El Consell de la Joventut de Xàtiva posarà en marxa aquesta setmana la campanya “Jove Associa’t!” amb la qual pretenen fomentar l’associacionisme juvenil i crear espais de trobada per a compartir experiències, idees i propostes. Aquesta campanya constarà d’una fase inicial en la qual el CJX convocarà diversos encontres sectorials de diferents temàtiques. Aquestes reunions serviran per a realitzar una presa de contacte entre les persones que participen i també amb el Consell de la Joventut. L’objectiu d’aquests encontres sectorials és crear grups de treball que puguen aportar idees i propostes de campanyes i activitats al CJX. Una vegada estiguen aquests grups consolidats podran començar a funcionar de manera autònoma, amb el seguiment i el suport del CJX.

La segona fase de la campanya consistirà en la posada en funcionament del “Laboratori d’associacions”, un servei que oferirà el CJX a aquells grups de joves que tinguen interés a formar una associació. Aquest servei oferirà assessorament en matèria legal i administrativa per tal de formar una associació, un seguiment en els primers mesos de vida de les associacions per tal d’aprendre a gestionar correctament una entitat i una seu provisional en la qual fixar el domicili fiscal de les associacions, realitzar reunions o guardar el material.

Aquesta campanya es desenvoluparà a partir d’aquesta setmana, realitzant-se 7 reunions sectorials durant 2017. El mes de juny es realitzaran les trobades de Periodisme i comunicació i Ecologisme i Medi ambient; el mes de juliol l’encontre d’Història, Memòria i Turisme; el mes de setembre l’encontre d’Arquitectura i urbanisme, a octubre es realitzarà l’encontre de Gastronomia i hostaleria, a Novembre el d’Igualtat de gènere i a desembre el de Moda i fotografia. Aquesta campanya està prevista que continue l’any 2018 amb més encontres de temàtica diferent, no obstant això si hi ha persones o grups interessats a proposar un encontre d’una altra temàtica poden posar-se en contacte amb el CJX. El Laboratori d’associacions estarà disponible on-line a partir dels pròxims mesos, encara que qualsevol persona que vulga utilitzar aquest servei també pot fer-ho posant-se en contacte amb el Consell de la Joventut.

WhatsApp Portal de Xàtiva