El chef setabense Aitor López candidato a cocinero revelación de Madrid Fusion 2024

704

Clínica dental Pablo Fos

PoolWork Xàtiva

Aitor López i altres 7 joves del nostre país amb talent i projecte propi, opten a Cuiner Revelació Gran Premi Balfegó, guardó que s’entregarà durant el congrés Madrid Fusió el pròxim 31 de gener.

Aquest premi és el més important entre els quals s’entreguen a Espanya. Igual que edicions anteriors, l’equip de Madrid Fusió ha rastrejat l’escenari culinari del nostre país després de la pista de joves promeses. Cuineres i cuiners de sòlida formació, el treball de la qual ha cridat l’atenció per la seua claredat d’idees, entusiasme, preparació tècnica i capacitat per a anticipar-se al futur, formen part del valuós patrimoni humà en el qual se sustenta la nostra cuina creativa, una de les millors del món.

Entre elles i ells, Aitor López, nascut a Xàtiva, i xef del Restaurant Citrus del Tancat d’Alcanar, Tarragona. Com ell indica, concedeix gran importància a aquest efecte dels seus records i altres hàbits de tradició familiar. La seua és una cuina, creativa, que sorgeix de la mar i de les hortes que envolten aquest restaurant de l’hotel Tancat de Codorniu amb la mirada posada en els productes del Delta de l’Ebre i els peixos i mariscos que adquireix en les llotges de Sant Carles de la Rapita i Vinaròs. Receptes tècniques i treballades sorgides de la memòria les principals referències de la qual evoquen el seu lloc d’origen a Xàtiva (València) i la costa de Tarragona on treballa.

WhatsApp Portal de Xàtiva