Clínica dental Pablo Fos

PoolWork Xàtiva

L’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà i la regidora de Benestar Social Xelo Angulo van visitar el passat dimecres el nou punt on s’ubica el centre d’estimulació primerenca, que s’ha traslladat al carrer Botigues mentre duren les obres de reforma de la instal·lació ubicada al carrer Músic Fayos 20.

El lloc s’ha adaptat a les necessitats del servei i compta amb una sala de fisioteràpia, sales d’estimulació, logopèdia, sala de reunió, despatx de direcció i un bany adaptat. Entre el personal laboral del servei es troben una logopeda, una fisioterapeuta, tècnics d’atenció primerenca, una psicòloga-pedagoga i també una terapeuta ocupacional.

«Durant el temps que duren les obres no podem interrompre el servei que es presta als xiquets i xiquetes entre 0 i 3 anys amb alteracions en el seu desenvolupament i que requereixen una atenció psicològica i d’estimulació. I per això hem condicionat aquest local on prestarem el servei del centre», ha manifestat la regidora de Benestar Social Xelo Angulo, qui ha indicat que «posteriorment, quan estiga a punt el centre al carrer Músic Fayos, el centre tornarà a prestar allí el seu servei mentre que aquest local continuarà a l’abast de tots els ciutadans i ciutadanes de Xàtiva per realitzar futurs programes i serveis municipals».

El passat any 2021 un total de 130 xiquets i xiquetes van utilitzar aquest servei, un 35% més respecte a l’any anterior.

Obres iniciades

D’altra banda cal destacar que ja s’han iniciat les obres al carrer Músic Fayos, que s’estima tinguen una durada de cinc mesos.

L’actuació, que compta amb un pressupost de 155.500 euros i finançament per part de la Generalitat Valenciana, té l’objecte de millorar l’ús de l’edifici a través de la col·locació d’un ascensor per tal de millorar l’accessibilitat a la primera planta per part de les persones amb mobilitat reduïda, com és el cas de part dels pacients infantils que es tracten en aquest centre. A més a més també es col·locarà paviment antilliscant, es construiran cambres perimetrals amb aïllament, es canviarà el fals sostre amb aïllament tèrmic, es canviarà la fusteria exterior per millorar l’eficiència energètica, s’agruparà l’aire condicionat i la ventilació i es faran tasques de fusteria interior ignífuga junt amb altres d’execució d’acabats en instal·lació elèctrica, d’alarma d’incendis o pintura.

WhatsApp Portal de Xàtiva