Solopizza Xàtiva

L’Ajuntament i el CEIP la Sénia de l’Alcúdia de Crespins s’han adherit al projecte educatiu i d’eficiència energètica 50/50 de la Diputació de València que té com a objectiu reduir el consum d’energia i aigua a les escoles municipals i traure’n beneficis econòmics.

Pel que fa a l’Alcúdia de Crespins, dilluns va ser la primera presa de contacte entre la direcció del centre, ajuntament i l’empresa, aeioLuz, encarregada de portar el projecte endavant al col·legi. A continuació es van iniciar els tallers amb l’alumnat. A l’activitat, a la que va assistir l’alcalde, Roberto Granero, els xiquets i xiquetes van aprendre com reduir el consum energètic i es van formar en hàbits i mesures d’estalvi al centre, que a més poden fer servir per a la seua vida en general.

En aquest sentit, l’alcalde ha destacat la importància d’aquestes activitats educativesper aconseguir entre totes i tots un consum energètic responsable i treballar pel respecte al medi ambient des de l’escola per arribar a tota la societat”.

Per la seua banda, el regidor de Medi Ambient, Jordi Caparrós, ha manifestat que “coneixem la importància de la regla de les tres R, reduir, reutilitzar i reciclar. Doncs aquest projecte se centra a reduir”, ja que el que s’intenta “és estudiar tots els consums que es fan al centre: llum, aigua i gasoil. Amb la idea de prendre mesures per a reduir-los”.

Finalment, com ha avançat Caparrós, amb els diners estalviats per part de l’Ajuntament en els diferents rebuts amb la reducció del consum, els alumnes podran decidir en quin tipus d’activitats volem invertir part del que s’ha estalviat.

WhatsApp Portal de Xàtiva