El CAX Orientació continua en la part alta de la 3a divisió de la LEO

El CAX Orientació es va desplaçar a Cehegín per a disputar la segona jornada de la Lliga Espanyola d’Orientació a peu

91

Clínica dental Pablo Fos

PoolWork Xàtiva

El CAX Orientació, que competeix en la 3ª Divisió de la LEO, continua en els llocs que donen dret a ascens i se situa en la 2ª posició de la classificació després de disputar les proves de la 2ª jornada en la localitat murciana de Cehegín el passat 25 i 26 de febrer.

Els orientadors del CAX que es desplaçaren al paratge del Coto de las Maravillas es van trobar amb un terreny amb abundant detall de relleu, amb multitud de tàlvegs, lloms, torrenteres, etc, que oferia una alta dificultat tècnica que es veia incrementada per la reduïda visibilitat conseqüència del sotabosc (la majoria llentiscle i una mica de coscolla), cosa que no impedia que s’assolira una alta velocitat de carrera. El terreny estava cobert per un bosc de pi, alternant amb algunes zones semi clares.

Pepe Prats (M-40) i Arnau Benito (M-12) participaren en la prova de Mitja Distància; Paco Benito (M-35B) en la Mitja i Llarga Distància; i, Inés Aragón (Open Groc), Vera Aragón (U-10), Martín Aragón (M-12), Domi Fraile (F-45) i Paco Aragón (M-45) completaven la Mitja i Llarga Distància i la carrera Sprint pels carrers de Cehegín. Els orientadors xativins s’uniren als més dels 1.800 orientadors que provinents de més de 28 països participaren en la prova que tenia caràcter internacional i era vàlida per al rànquing mundial de l’esport d’orientació, el World Ranking Event (WRE).

Classificació LEO (per equips i individual)

Al final de la 2ª jornada, el CAX Orientació va sumar 508’10 punts la qual cosa li permet situar-se en la 2ª posició de la classificació de la 3ª Divisió de la LEO amb un total de 1.209’09 punts. La 3ª Divisió de la LEO està encapçalada per la Unió Excursionista de Vic i de moment han participat 30 equips.

En la classificació individual, cal destacar que Paco Aragón se situa en l’11é lloc en la categoria M-45; Martín Aragón, en M-12, ocupa el 13é lloc; Paco Benito, la posició 23, en M-35B; i, Domi Fraile, se situa la 26ª, en F-45.

Lliga Espanyola Sprint

La cursa Sprint es va desenvolupar en un marc incomparable com era el nucli antic de Cehegín que ubicat en un turó, amb un entramat de carrers, carrerons i zones amb escales al llarg dels seus vessants va provocar que els corredors hagueren  de fer una bona lectura del mapa.

Després de dues proves, dos orientadors del CAX es troben en el TOP10. Paco Aragón, en la 5ª plaça, en la categoria M-45 i Domi Fraile, en el 9é lloc en F-45.

3a prova de la Lliga Espanyola d’Orientació

El CAX Orientació té previst desplaçar-se fins a Còrdova els propers 11 i 12 de març per a participar en la Córdoba City Race. Aquesta prova, que també és de caràcter internacional, constarà d’una prova de Mitja Distància i una de Llarga Distància pels carrers de  la ciutat andalusina i que serà puntuable per a la classificació de la Lliga Espanyola d’Orientació a peu.

WhatsApp Portal de Xàtiva