Castillo de Xàtiva

Pacte Costera-Canal

Solopizza Xàtiva

Un total de 100.732 persones van visitar el passat any 2019 el Castell de Xàtiva, el que suposa que les xifres es mantenen en els seus màxims històrics, per damunt de la barrera dels cent mil, xifra que es va superar per primera vegada el passat 2018.

Des de l’any 2014 i fins al 2018 es va produir un creixement exponencial en el nombre de visites, amb un augment interanual d’entre el 12 i el 18%, passant de 56.700 visitants (2014) a les 100.796 del passat any 2018. Les dades demostren que durant 2019 la tendència del sector ha tendit a l’estabilització del creixement turístic a Espanya i a la Comunitat Valenciana, el que explica la moderació en el nombre d’entrades.

Altra de les causes de que no hagen augmentat les visites es pot deure també al mal oratge donat en dates clau del calendari festiu anual, com ara la Setmana Santa, que el passat any va estar passada per aigua. En els darrers anys, les visites al Castell en aquestes dates van suposar el 10% del total, mentre que el passat any 2019, degut a la pluja, el nombre de visitants va minvar fins a la meitat del que venia sent habitual. No obstant, però, la major afluència de turistes continua donant-se en períodes de vacances i ponts. Abril va ser el mes amb més visites (10.996), seguit per desembre (10.767) i per octubre (10.728).

En quant a la procedència dels visitants, es mantenen els percentatges dels anys anteriors. El 57% del total de les visites provenen de la Comunitat Valenciana, mentre que el 13% prové de la resta d’Espanya i més d’un 30% pertany a turistes de països estrangers. Pel que fa als percentatge total de visitants a nivell nacional, cal destacar que el 81,46% són de la Comunitat Valenciana, mentre que l’altre 18,54% prové d’altres Comunitats Autònomes, especialment de la Comunitat de Madrid (3,47%) i Catalunya (3,33%), mentre que Andalusia abasta el 2,15% de les visites. Si analitzem les províncies, caldria destacar les que aporten un major nombre de turistes, que són València, Alacant, Madrid, Castelló, Barcelona, Múrcia i Albacete, en aquest ordre.

En quant als visitants internacionals, França és el país que més turistes aporta (17%) seguit pel Regne Unit (12,31%) i per Alemanya (9,7%). Els segueixen els Països Baixos, Estats Units, Itàlia, Rússia, Polònia i Bèlgica. També han visitat la fortalesa persones de països més exòtics com ara Taiwan, Singapur, Yemen, Nicaragua, Madagascar, Fiyi o Nova Zelanda, entre d’altres. En total, en 2019 visitaren el Castell de Xàtiva persones de 113 nacionalitats diferents.

«Són dades molt positives que reflecteixen el treball de la regidoria de Turisme per a promocionar el castell de Xàtiva i la ciutat com a destí turístic. Esperem que puga repercutir econòmicament en el comerç i en sector turístic privat de la ciutat», ha manifestat la regidora de Turisme Raquel Caballero.

WhatsApp Portal de Xàtiva