El C.O. La Costera organitza la Xa Carrera Popular per a persones amb Diversitat Funcional

2528

Clínica dental Pablo Fos

PoolWork Xàtiva

Després de l’experiència dels anys anteriors i les ganes de continuar organitzant coses per a aquest col·lectiu, el C.O. La Costera celebra hui dijous dia 4 de maig la Xa Carrera Popular per a Persones amb Diversitat Funcional. Serà una carrera d’àmbit provincial on participaran centres de Mislata, Ontinyent, Castelló de la ribera, Xest, Rocafort, Alzira, Carcaixent, València capital, Xirivella, Moixent, Calp, Dénia, Bocairent, Requena entre d’altres. En darrera edició la carrera va comptar amb més de 780 corredors i aquest any es van a superar els 1000 participants. A més, cal tenir en compte que més de 300 voluntaris i més de 200 monitors dels diferents centres participants de la província de València donaran un ambient festiu a l’albereda Jaume I de Xàtiva. Serà una jornada especial que començarà cap a les 10’30 on, es donaran els dorsals a tots els centres inscrits i a les 12.00 es donarà l’eixida des de l’albereda Jaume I. La carrera circularà per tot el casc antic de Xàtiva per a cobrir aproximadament uns 2’2 km de distància. A més aquest any tots els corredors estaran recolzats per més de 1000 escolars de 17 centres educatius de Xàtiva i les comarques veïnes.

Des del propi centre, la directora Amor Amorós comentava que “és una festa per a tots els xavals, l’ambient no estrictament competitiu, sinó més bé de conviure una jornada amb un grup d’amics és el que ens mou per fer aquest tipus d’activitats. Serà una carrera especial, més inscrits que mai, consolidant el grup de corredors que realment volen competir en una carrera popular, moltes coses que any rere any ens reafirma que aquesta és la línia a seguir. Treballar per donar un espai de protagonisme que aquest col·lectiu cada vegada reclama més ”.

Una de les monitores que estan dins del grup organitzador de la cursa, Ma Carmen Ferri, es mostrava satisfeta per la gran acollida que cada any té aquesta carrera, “el fet de tenir més inscrits que mai, superar els mil!!!!, més voluntaris que mai, més centres que mai ens dóna forces per continuar i afrontar cada any aquesta carrera amb més ganes. És una bona oportunitat per veure un col·lectiu que, malgrat la seua diversitat funcional, és capaç d’omplir els carres de Xàtiva practicant esport. A més el fet de que cada cop, més centres en edat escolar vullguen participar de la mateixa col·laborant en l’acompanyament dels corredors dóna a entendre que aquest és el camí a seguir. Aquest any, 17 centres escolars reuniran a mes de 1000 xiquets i xiquetes per formar part d’eixe gos de corredors que es mouran pel casc antic de Xàtiva. Un aniversari que pretén treballar per la inclusió”.

La carrera acabarà amb una gran festa del grup Dekubito Prono que tindrà com a teloners a Pep Gimeno Botifarra i Andreu Valor, que versionaran la cançó del cantautor de Cocentaïna “Tornarem a Caure“.

Des del propi centre convidar a tota la població a que hui assistisca a l’Albereda per veure aquesta carrera que de segur els enganxarà. El lema de la carrera ho diu tot: L’ESPORT CANVIA EL MON PERQUE MOU EL COR!

WhatsApp Portal de Xàtiva