El Centre Ocupacional La Costera i la Coordinadora de Centres Ocupacionals van organitzar un encontre de Boccia per als usuaris dels propis centres. Un total de 71 esportistes de centres com El Castellet de Castelló de la Ribera, el centre J.A. Bodoque d’Ontinyent, Hort de Feliu d’Alginet, Vicente Pérez de València, el Francisco Navarro Tarin de Manises, Miguel Soler d’Enguera, Las Suertes de Villar del Arzobispo, IVAS PRAGA de Rocafort, Asmisaf de Potries i el propi C.O. La Costera de Xàtiva han competit al llarg de tot el matí en aquest primer encontre provincial de Boccia.

Competicions de Llançament manual, llançament en canaleta i Bowling-Boccia foren les que es disputaren el Pavelló Municipal Francisco Ballester de Xàtiva. Un any més, l’IES Dr. Simarro ha aportat a la competició els voluntaris que donaven fluïdesa a una sèrie de partides que sense l’ajuda d’aquest grup d’estudiants seria impossible de portar a terme. “És un luxe poder comptar amb alumnes del IES DR. Simarro. Professionals com Ana Alpiste, fan que centres com el nostre es llancen a organitzar activitats d’aquesta envergadura. Un encontre provincial de boccia per a persones amb discapacitat intel·lectual que junta a més de 70 esportistes dóna a entendre que Xàtiva busca ser un referent esportiu inclusiu”, comentava Sónia Wolski, una de les organitzadores del campionat i auxiliar d’un dels esportistes de la modalitat de llançament en canaleta.

Una manera de portar endavant una altra forma de fer esport. Implicar esportistes amb diversitat funcional, monitors dels propis centre ocupacionals i alumnes de batxillerat donen un bagatge de treball i de formació que de segur en un futur es veurà reflexat en la societat. D’aquesta manera Xàtiva pot presumir de ser una ciutat capdavantera en aquesta forma de fer esport, i Aspromivise un promotor incansable que pretén donar visibilitat a un sector de la societat a través, en aquest cas, de l’esport.

Aquest ha estat el primer dels tres encontres que es disputaran durant la temporada. Per part del Centre Ocupacional de Xàtiva destacar els bons moments que s’han viscut al llarg del matí en qualsevol de les modalitats disputades.