El C.B. Genovés rep el Premi 25N de la Mancomunitat

Premi otorgat pel foment de l’esport femení i inclusiu

215

Solopizza Xàtiva

Centelys

El passat divendres mes de novembre al saló de plens de la Mancomunitat La Costera-Canal es va fer el lliurament dels premis 25N que otorga aquesta institució a entitats, col·lectius i persones que lluiten per la igualtat, en aquest cas a través de l’esport.

En aquesta convocatòria una de les entitats premiades va ser el Club Bàsquet Genovés per la seua implicació i treball en el foment de l’esport femení i inclusiu. El C.B. Genovés porta des de fa moltes temporades lluitant per tindre equips femenins en totes les seues categories, un treball que ha donat els seus fruits en quan a nombre de xiquetes que juguen a bàsquet i a nombre d’equips femenins que formen part del club. “No ha estat fàcil, gens fàcil, però un club com el nostre en el que utilitza l’esport com a ferramenta educadora havia de tindre equips femenins en totes les categories, i ho hem aconseguit. Estem convençudes que l’esport és un bon mig per mostrar a xiquetes i xiquets que el gènere no és condicionant per fer esport, i una prova són les més de 60 xiquetes que juguen a bàsquet al nostre club. Ens sentim enorgullides de tindre equips femenins des d’alevins fins a sènior i ser un referent esportiu per elles”.

Aquest lliurament de la IV Edició dels premis 25 N de la Mancomunitat La Costera – Canal es fa portar a terme al saló de plens d’aquesta institució a la qual va assistir la presidenta de la Mancomunitat Maria Jose Tortossa, qui va fer entrega del premis al C.B. Genovés, representat per una de les jugadores de l’equip júnior, Abril Salinas que només acabar l’acte comentava que “el bàsquet al Genovés té una missió amb les generacions més joves, i és educar en la igualtat. L’esport no té gènere i aquest és un missatge que el club del que jo forme part porta com a lema. Un club que ensenya bàsquet sense tindre en compte si eres xiqueta o xiquet i que dóna oportunitats per igual diu molt del que et pots trobar quan formes part d’ell: educació, educació i educació. Amb l’educació hem de construir un món millor”.

Al llarg dels anys i desprès de diferents campanyes al voltant del 25N i de la promoció de l’esport femení ha arribat aquest reconeixement. El bàsquet al Genovés és una oportunitat per col·laborar en construir una societat més justa, i premis com aquestos ens donen empenta continuar fent camí.

WhatsApp Portal de Xàtiva